English

Clubture

Popis predloženih suradničkih projekata i turneja

Naziv projekta: Disko na kotačima


Vrsta projekta: Turneja
Budžetna kategorija: 20 000

Podaci o organizaciji - nositelj projekta

Puni naziv organizacije: Klub mladih Donji Miholjac
Službena adresa nositelja: Vukovarska 1, Donji Miholjac
Ime i prezime odgovorne osobe Bojan Martinović
Voditelj/ica projekta Bojan Martinović
Telefon: 0976527910
Email: klubmladihdonjimiholjac@gmail.com
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu

Puni naziv organizacije: Udruga za razvoj civilnog društva "Migra"
Grad: Donji Miholjac
Adresa: Trg A. Starčevića 1
Puni naziv organizacije: Udruga Revolution
Grad: Valpovo
Adresa: Trg kralja Tomislava 14
Puni naziv organizacije: Udruga za rad s mladima Breza
Grad: Osijek
Adresa: Lorenca Jegera 12


Opis turneje

Opis sadržaja koji se predlaže za turneju:
Uspješno odrađenim diskom za najmlađe u rujnu 2018. udruga Klub mladih Donji Miholjac odlučuje organizirati Disko na kotačima tijekom ljeta 2019. godine. Projekt je zamišljen u formatu turneje, gdje bi se u suradnji s udrugama radilo na ostvarivanju i oglašavanju istog. Disko je otvoren javnosti i dostupan je stanovnicima sve životne dobi, s naglaskom na mlađu populaciju. Sam naziv upućuje kako je za sudjelovanje u ovom disku potrebno neko prijevozno sredstvo na kotačima. Role, romobili, koturaljke, prihvatljivi su za sve posjetitelje. Disko na kotačima ima tri okvirna cilja: 1. promoviranje aktivnog i zdravog života 2. poticanje alternativnih oblika zabave 3. jačanju suradnji udruga i lokalnih jedinica samouprave Grad Donji Miholjac, kao prva stanica Diska, osigurava gradsku površinu udruzi Klub mladih. U gotovo samom centru grada, na tržnici, osigurana je rasvjeta, mjesto za dj-a, te prostor za odrasle. Mjesec dana kasnije, tridesetak kilometara dalje, Disko staje u gradu Valpovu, rodnom mjestu dj Mefe. Kao i u Donjem Miholjcu, pripremljen je gradski prostor, otvoren javnosti. Uz zvuke diska 80-ih svi posjetitelji moći zabaviti na kotačima i promovirati aktivan i zdrav život. U dogovoru s lokalnom jedinicom samouprave, zadnja stanica rezervirana je za grad Osijek. Vraćanjem diska 80-ih u ruralnu sredinu, jača se alternativna kultura, a samim time i alternativni turizam. Organizacijom ovakvog događaja potičemo razvoj kapaciteta organizacija civilnoga društva u području kulture i mladih, povećanjem broja volontera, te stvaranje plodnog tla za razvoj i povećanje vidljivosti nezavisne kulture na ovom području.


Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Donji Miholjac
Termin: lipanj 2019.

Događaj 2
Mjesto: Valpovo
Termin: srpanj 2019.

Događaj 3
Mjesto: Osijek
Termin: kolovoz 2019.


Interes partnera:
Suradnja Kluba mladih s partnerima projekta traje duže vrijeme. Klub je kroz suradnju s istim udrugama dosad unaprijedio svoje organizacijske sposobnosti, što kroz bolju koordinaciju samih volontera i ljudi koji rade u udruzi, kao i kod lakše i pravilnije alokacije resursa. Udruga Migra, kao organizatori Backyard art festivala, ima puno iskustava u koordinaciji volontera, te na provedbi zahtjevnijih operacija u organiziranju istog. S obzirom na moguć velik broj posjetitelja, te strukture koja je potrebna da se isti ostvari, partneri projekta nositeljima pružaju ogromnu pomoć. Udruga Revolution, svojim djelovanjem kroz projekt aktivno radi na razvijanju i korištenju individualnih potencijala mladih. Klubu pruža usluge posudbe opreme, i nastupa jednog od osnivača iste udruge, Dj Mefe. Udruga za rad s mladima Breza osnovana je 2001. godine s ciljem podrške mladima i odgoja mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Uz socijalno-terapijsku zajednicu koja je glavna djelatnost Udruge, Brezin projektni tim razvija i provodi razne programe i aktivnosti za mlade. 2018. godine. Breza započinje s projektom Klub mladih LONAC koji je zamišljen kao inkubator ideja i mjesto koje će mladima pružiti podršku u svim područjima za koje se pokaže potreba, te na taj način djelovati na smanjenje iseljavanja mladih i pružanje onih sadržaja koji u gradu nedostaju.Suradnja udruga se očituje kroz posudbu opreme, kao i na razmjeni ideja i volontera. Sve četiri udruge surađuju na osmišljavanju samog cilja i provedbe projekta, koordinaciji volontera, tehničkoj pripremi i izvedbi sva tri događaja, te pravljenju troškovnika.

Podaci o izvoditelju:
Mefa, iz slavonskog gradića Valpova, jedan od osnivača udruge Revolution u Valpovu, pokrenuo je glazbeni program Prtenjak Za Zion, na kojem se vrtio dub reggae ragga jungle zvuk koji je radio u sklopu Revolt dj*s kolektiva. 2011 u suradnji sa par dub reggae entuzijasta koji dolaze iz različitih dijelova Slavonije pokrenuo kolektiv Slavonija Vibes Syndicate. Aktivno sudjeluje u programu Reggae Utorak u Mastersu. Sudjelovao na raznim festivalima kao što su Seasplash (Pula), Fuzija (Valpovo), SAFT (Osijek), HANNA HANNA fest (Komarno, Slovačka), Dirty Old Festival (Velika), Na Livadi (Crikvenica),Noon Festival (Jeruzalem,Izrael),Balkan Haifa Transit (Haifa,Izrael) Castle Beat fest (Valpovo), Street Culture skate contest i A.R.L.A festival (Đakovo)Lost Theory(Deringaj),Reggaeneracija (B. Monoštor, SRB) Vrti selekciju dub, reggae, rub-a dub, ragga jungle iz svoje kutije ploča i diskova. "Migra" od svog osnutka radi na promicanju i osnaživanju suvremene kulturne scene organiziranjem niza aktivnosti poput Alternativnog sijela, Backyard art festivala te različitih koncerata i glazbeno-književnih večera. Uz kulturne, organizira i brojne edukativne aktivnosti. Isključivo se bazira na volonterskom radu. Udruga za rad s mladima Breza započinje s projektom Klub mladih LONAC koji je zamišljen kao inkubator ideja i mjesto koje će mladima pružiti podršku u svim područjima za koje se pokaže potreba, te na taj način djelovati na smanjenje iseljavanja mladih i pružanje onih sadržaja koji u gradu nedostaju.Suradnja udruga se očituje kroz posudbu opreme, kao i na razmjeni ideja i volontera.

Reference:
Cilj kluba jest razvijanje i revitaliziranje zajednice kroz organiziranje kreativnih radionica i događaja za mlade. Klub je kroz svoje djelovanje proveo niz projekata kulturnog i sveopćeg dobra. Oživljavanje alternativne scene u malome slavonskom gradiću, odrađenim projektom Ljetna šema, nizom umjetnički izražajnih radionica. Udruga Klub mladih Donji Miholjac je dosad radila na dizanju socijalne svijesti (Demokracija i mladi, Znanjem protiv ovisnosti, Mladi u lokalnoj zajednici…), i približavanju alternativnog sadržaja (1. hrvatska Star Trek i NLO konvencije, koncerti Krankšvester, Ljetna šema, likovne radionice, Disko pod zvijezdama). "Što reći drugo već čestitati na organizaciji koja je izgledala kao da im je ovo 17. festival, a ne prvi! " (mojosijek.hr) "Backyard art festival-festival za sva osjetila" (festival.hr) "Festival koji vrijedi posjetiti" (mixeta.hr) Samo su neke od recenzija koje je Udruga "Migra" dobila za organizaciju festivala kojeg su do sada podržali Grad Donji Miholjac, Ministarstvo kulture, HBOR, Zaklada "Slagalica" i mnogi drugi. U 18 godina rada članovi udruge organizirali su brojne volonterske aktivnosti i stekli dragocjeno iskustvo kojeg će primijeniti i u provedbi ovog projekta. Revolution aktivira, razvija i koristi individualne potencijale mladih u svrhu pronalaženja novih i efikasnih rješenja za društvene izazove. Godinama uspješno izvode festival Reunited, te kulturnim radionicama doprinosi društvenom oplemenjivanju Valpovštine. Kao i ostalim sudionicima projekta, rad im je isključivo volonterski. Nositelji i partneri su dosad sudjelovali na provedbi festivala, koncertnih događanja, kina na otvorenom. diska za djecu, i ostalih radionica Udruge Klub mladih, Migra, Udruga mladih Breza i Revolution odlučili su se zajedničkom suradnjom, organizirajući ovakav događaj, još više osnažiti lokalnu zajednicu na području djelovanja udruga, skrenuti pozornost na djelovanje alternativne scene, te samim ostvarenjem projekta osigurati dugoročno održiv projekt.

Dokumenti


Okvirni medijski plan:


Najavu za medije, jednu od važnijih alata, poslat ćemo pet do sedam dana prije samog događaja. Osim toga, medijima ćemo aktivno kroz mjesece do realizacije projekta slati i priopćenja koja će sadržavati neke važne informacije o događaju. Medije ćemo pozvati na događaj kako bi izvijestili o tome, a oni će morati ranije priložiti press cliping. Mi ćemo im omogućiti novinarsku mapu. Pomoću društvenih mreža aktivno ćemo komunicirati s publikom, postavljat ćemo ankete kako bismo mogli „čuti njihov glas“ te ćemo im se više obraćati kroz fotografije, audioizjave te videoizjave. U svom medijskom planu koristit ćemo se brojnim komunikacijskim alatima, a započet ćemo ga sastavljanjem adreme ili press lista. Udruga Klub mladih i Migra u Donjem Miholjcu, kao i udruga Revolution u Valpovu, te Udruga mladih Breza u Osijeku obratit će se lokalnim (lokalnoj publici ćemo se obratiti i kroz biltene i/ili plakate) i regionalnim medijima (Osijek031.com, Sib.hr, Glas Slavonije te STV) te specijaliziranim medijima (Ziher.hr, Mixeta.hr, Mixer.hr, Arteist.hr, H-alter.hr te TV Student).

Budžet Clubture

Opis troška Br. jedinica Cijena kn Iznos kn Tip troška Događaj
Razglas 1 1200.0   1200.0 najam opreme 1
Koturaljke 1 1000.0   1000.0 najam opreme 1
Rasvjeta 1 400.0   400.0 najam opreme 1
Efekti 1 300.0   300.0 najam opreme 1
Štucne 1 200.0   200.0 najam opreme 1
Sprejevi 1 700.0   700.0 materijalni troškovi 1
Honorar dj Mefa 1 600.0   600.0 honorar 1
Putni trošak (Valpovo/Donji Miholjac - dj Mefa) 1 240.0   240.0 put 1
Razglas 1 1200.0   1200.0 najam opreme 2
Koturaljke 1 1000.0   1000.0 najam opreme 2
Rasvjeta 1 400.0   400.0 najam opreme 2
Efekti 1 300.0   300.0 najam opreme 2
Štucne 1 200.0   200.0 najam opreme 2
Sprejevi 1 700.0   700.0 materijalni troškovi 2
Honorar dj Mefa 1 600.0   600.0 honorar 2
Putni trošak (Donji Miholjac/Valpovo - Predstvik udruge KMDM) 1 240.0   240.0 put 2
Razglas 1 1200.0   1200.0 najam opreme 3
Koturaljke 1 1000.0   1000.0 najam opreme 3
Rasvjeta 1 400.0   400.0 najam opreme 3
Efekti 1 300.0   300.0 najam opreme 3
Štucne 1 200.0   200.0 najam opreme 3
Sprejevi 1 700.0   700.0 materijalni troškovi 3
Honorar dj Mefa 1 600.0   600.0 honorar 3
Putni trošak (Valpovo/Osijek - dj Mefa) 1 240.0   240.0 put 3
Promocija plakati 3 1000.0   3000.0 promocija svi
Promocija (online oglašavanj) 1 300.0   300.0 promocija svi
Promocija (flajeri) 1 1500.0   1500.0 promocija svi
Ukupno     18,720.00

Pregled budžeta Clubture

Tip troška Iznos kn Udio (%)
put 720.00 3.85 %
smještaj 0.00 0 %
prehrana 0.00 0 %
tisak plakata i letaka 0.00 0 %
honorar 1,800.00 9.62 %
transport opreme 0.00 0 %
najam opreme 9,300.00 49.68 %
Ukupno: 18,720.00

Izjava:
Izjava_o_ne_apliciranju_-_Klub_Mladih_Donji_Miholjac.pdf