English

Clubture

Clubture-HR 23. krug - 2. poziv

Naziv projekta: Dani SoundSystem Kulture


Vrsta projekta: Turneja
Budžetna kategorija: 3 000 eura

Podaci o organizaciji - nositelj projekta:

Puni naziv organizacije: Sub Pokret - Sub Movements
Adresa nositelja: Paduljski Put 70A
Grad nositelja: Pula
Ime i prezime odgovorne osobe Zoran Mršić
Voditelj/ica projekta Zoran Mršić
Telefon: 0976587334
Email: submovements@gmail.com
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu:

Puni naziv organizacije: Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja "Revolution"
Grad: Valpovo
Adresa: Trg Kralja Tomislava 14 Valpovo
Puni naziv organizacije: Koprivnicka inicijativa volontera I aktivista
Grad: Koprivnica
Adresa: M.P Miškine 95 Koprivnica


Opis turneje

Opis sadržaja koji se predlaže za turneju:

Pod soundsystem kulturom, u najužem smislu, podrazumijeva se ručna izrada unikatno projektiranih zvučnih kutija velikih dimenzija, glazbeno-scenski nastupi te društveno-politički angažman kroz glazbu. S tradicijom starom više od pola stoljeća sama kultura se često asocira aktivizmom i promicanjem društvene jednakosti.
Projekt Dani sound system kulture održat će se u Valpovu, Koprivnici i Puli.
Svaki događaj će se sastojati od dnevnog programa, koji se sastoji od radionica izrade soundsytema, projekcija filmova o Soundsystem kulturi I izložbi fotografija soundsystema, te večernji dio u kojem će se održati glazbeni program lokalnih izvođača.
Sve udruge koje surađuju na ovom projektu bi izradili brošuru o soundsystem kulturi u kojoj bi pisali o tehničkim stranama soundsystema kao I povijesti I utjecaju na Hrvatsku.
Brošura bi bila kao mali vodič za radionice u gradovima kao fizički isprintan primjerak ili online dostupna na stranicama partnera u projektu.
Na događajima u gradovima bi radili na praktičnom dijelu i sveobuhvatnom upoznavanju sa soundsystem kulturom.

Uvodni dio predavanja/radionice izradu zvučnika bi vodio Neven Šugar, stolar i kreator Vibrations Addict Sound Systema. Osim predavanja, sudionici mogu sudjelovati na izložbi fotografija i projekcije filmova o soundsystem kulturi koja će se održati u svim gradovima turneje.

U svakom gradu će polaznici radionica imati priliku sudjelovati u procesu izrade zvučnih kutija s profesionalnim stolarom Nevenom Šugarom.
Završetkom projekta svaka od prijavljenih udruga imati će izgrađen zvučni sistem koji će koristiti u daljnjem djelovanju.
Projekt povezuje tri udruge koje djeluju u sličnom području i bave se srodnim ciljevima u različitim dijelovima Hrvatske. Ovom prilikom bi se stvorila mreža koja učvršćuje suradnju između udruga koje bi zasigurno potpomogle uzdizanju jedne vrste društvenog angažmana koja je još novitet na ovim prostorima, te bi se sukladno stvorio pozitivan odnos s lokalnom zajednicom.
Cilj projekta je ujediniti kontinentalni dio Hrvatske s Istrom te stvoriti dugoročnu suradnju koja će utjecati na razvoj i ujednačavanje nezavisne kulture između dvije regije, promovirati društveno osviješten način zabave te osnažiti ulogu glazbe kao sredstva za društvene promjene
Večernji glazbeni program bi se održao u svim gradovima turneje ,članovi svih udruga su aktivni na glazbenoj sceni kroz rad njihovih matičnih kolektiva.
Glazbeni program bi obuhvatio nastupe članova udruge Nettle Soundsystem ,Slavonija Vibes Syndicate , Munchies Soundsystem.
Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Koprivnica
Termin: Studeni 2022

Događaj 2
Mjesto: Valpovo
Termin: Studeni 2022

Događaj 3
Mjesto: Pula
Termin: Listopad 2022


Clubture budžet

11,880.00 €