English

Clubture

Clubture-HR 23. krug - 2. poziv

Naziv projekta: FUSE_work in progress


Vrsta projekta: Suradnički
Budžetna kategorija: 3 000 eura

Podaci o organizaciji - nositelj projekta:

Puni naziv organizacije: Kinoklub Karlovac
Adresa nositelja: Frana Kurelca 4
Grad nositelja: Karlovac
Ime i prezime odgovorne osobe Ksenija Sanković
Voditelj/ica projekta Lucija Ćeškić
Telefon: 0992030503
Email: kinoklubkarlovac.info@gmail.com
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu:

Puni naziv organizacije: Kinoklub Karlovac
Grad: Karlovac
Adresa: Frana Kurelca 4
Puni naziv organizacije: UDRUGA BLANK
Grad: ZAGREB
Adresa: Matije Divkovića 7
Puni naziv organizacije: MULTIMEDIJALNI CENTAR STUDIO KREATIVNIH IDEJA GUNJA
Grad: Gunja
Adresa: Miroslava Krleže 2


Opis projekta

Koncept:

Glavni cilj projekta FUSE_work in progress je edukacija i povezivanje mladih autora te upoznavanje publike s eksperimentalnim filmovima i takozvanim hibridnim formama filmova. Projekt izlazi
iz granice tradicionalne prakse, potiče spajanje kinematografije i ostalih umjetnosti.
Naglasak je na amaterskom studentskom filmu. Kroz projekt želi se realizirati izložba GIF animacija GIF for FUSE, umjetnički filmski rad nastao kolaboracijom mladih umjetnika i projekcija odabranih kratkometražnih filmskih radova uz filmsku analizu te prikazivanje nastalog produkta.

Projekt će se sastajati od nekoliko faza:
1. Javni poziv za sudjelovanje u izložbi GIF for FUSE i priprema izložbe
2. Snimanje i večernja projekcija kratkometražnih eksperimentalnih i hibridnih filmova (Karlovac)
3. Postprodukcija, izložba GIF for FUSE i projekcija kratkometražnog djela (Zagreb)
4. Projekcija filmskog djela nastalog u sklopu projekta, izložba GIF for FUSE i projekcija kratkometražnih eksperimentalnih i hibridnih filmova (Gunja i Varaždin)

Razlog pokretanja ovog projekta je proširenje inicijative promocije kratkometražne filmske forme i eksperimentalnog i hibridnog filma. Ovaj projekt se veže na filmski festival FUSE koji je skraćenica za Film Under Severe Experiment, međunarodni filmski festival filmova autora od 18 do 29 godina koji će ove godine imati šesto izdanje. Dugogodišnja želja organizatora festivala je napraviti radionički program za mlade umjetnike i poticati inovativne pristupe izrade filmova te predstaviti radove izvan Karlovca u kojem se inače održava festivalski program. Sudionici će uz mentorsku podršku voditelja redatelja Igora Jelinovića i snimatelja Marinka Marinkića snimiti materijal u Karlovcu, a zatim će sudionici u Zagrebu dobiveni sadržaj montirati. Uz to će se kroz projekt isproducirati izložba GIF for FUSE međunarodna izložba autorskih radova u GIF formatu koja će posjetiteljima biti dostupna u obliku QR kodova.
Sve aktivnosti projekta bit će besplatne za sudionike i posjetitelja, a mjesta na radioničkom programu bit će ograničena zbog izvođenja. Opis partnerstva:

Nositelj projekta bit će zadužen za pripremu izložbe GIF for FUSE (raspisivanje javnog poziva mladim umjetnicima,izrada fanzina, konvertiranje GIF animacija u QR kodove, tisak izložbe i postavljanje), praćenje i koordinaciju aktivnosti te promociju projekta, uključivanje i umrežavanje partnera te online sastanke po potrebi. Osim toga bit će zadužen za izradu vizualnog identiteta projekta te će o svim događanjima informirati lokalne i nacionalne medije. Kinoklub Karlovac ugostit će voditelje aktivnosti u Karlovcu, osigurati opremu za snimanje i prostor za izvođenje programa otvorenog za građanstvo.
Partner na projektu Udruga Blank osigurat će jednog voditelja aktivnosti radioničkog programa (Igor Jelinović). Osigurat će prostor za montažu i ostale aktivnosti u Zagrebu te će sudjelovati u promociji projekta. Partner na projektu Multimedijalni centar SKIG osigurat će jednog voditelja aktivnosti radioničkog programa (Marinko Marinkić) te prostor za izvođenje svih aktivnosti planiranih u Gunji te će sudjelovati u promociji projekta. Partneri na projektu sudjelovat će u sastancima tijekom pripreme događanja.Sadržaj

Događaj 1

Prvi događaj projekta FUSE_work in progress bit će održan u Karlovcu u lipnju 2023. Uoči provedbe bit će otvorene prijave za sudionike radioničkog programa snimanja. Očekuje se 5-7 polaznika radioničkog programa koji će na zajednički osmišljenu temu snimati AV sadržaj koji će biti početna faza ovog programa. U večernjem terminu u prostoru Kinokluba Karlovac bit će održana projekcija odabranih kratkometražnih eksperimentalnih i hibridnih filmova uz filmsku analizu. Očekivani broj publike je 40 osoba. U organizaciju i provedbu prvog događaja bit će uključeni nositelj i oba partnera. Publika će biti informirana o događaju putem društvenih mreža nositelja i putem lokalnih medija.

Događaj 2

Drugi događaj bit će održan u Zagrebu u lipnju 2023. Uoči provedbe bit će otvorene prijave za sudionike radioničkog programa montaže. Očekuje se 5-7 polaznika radioničkog programa koji će pregledati dobiveni materijal i osmisliti koncept umjetničkog filmskog djela te ući u proces montaže. Osim toga u večernjem terminu bit će otvorena izložba GIF for FUSE 2023. koja je nastala kroz ovaj projekte te će biti prikazani odabrani kratkometražni eksperimentalni i hibridni filmovi uz filmsku analizu. Očekuje se 50 posjetitelja, a događanje će biti organizirano u prostoru Udruge Blank. Publika će biti informirana o događaju putem društvenih mreža nositelja i partnera i putem lokalnih medija.

Događaj 3

Treći događaj bit će održan u Gunji u kolovozu 2023. Premijerno će se publici prikazati rad nastao tijekom projekta. Osim toga u večernjem terminu bit će otvorena izložba GIF for FUSE 2023. koja je nastala kroz ovaj projekte te će biti prikazani odabrani kratkometražni eksperimentalni i hibridni filmovi uz filmsku analizu. Očekuje se 30 posjetitelja, a događanje će biti organizirano u prostoru Osnovne škole "Antun i Stjepan Radić"u Gunji s kojom partner Multimedijalni centar SKIG dugo godina surađuje. Publika će biti informirana o događaju putem društvenih mreža nositelja i partnera i putem lokalnih medija.

Događaj 4

Četvrti događaj bit će održan u Varaždinu u kolovozu 2023. Publici će biti prikazati rad nastao tijekom projekta. Osim toga u večernjem terminu bit će otvorena izložba GIF for FUSE 2023. koja je nastala kroz ovaj projekt te će biti prikazani odabrani kratkometražni eksperimentalni i hibridni filmovi uz filmsku analizu. Očekuje se 30 posjetitelja. Publika će biti informirana o događaju putem društvenih mreža nositelja i partnera i putem lokalnih medija.


Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Karlovac
Termin: lipanj 2023.

Događaj 2
Mjesto: Zagreb
Termin: lipanj - srpanj 2023.

Događaj 3
Mjesto: Gunja
Termin: kolovoz 2023.

Događaj 4
Mjesto: Varaždin
Termin: kolovoz 2023.


Clubture budžet

2,400.00 €