Clubture

Liburnia uplovljava - turneja pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala 2018.

Nositelj
Udruga Liburnia Film Festival
Partneri
Udruga Filmaktiv, Restart, Mavena - 36 njezinih čuda, Kulturno informativni centar Gospić, Centar za kulturu Lopar, Mjesni odbor Ičići, Pučko otvoreno učilište Lošinj, Zajednica Talijana Cres, Društvo štovatelja baštine "Bez granica" Drenova-Rijeka, Kastafsko kulturno leto
Godina
2018
Mjesta
Platak, Mali Lošinj, Silba, Lovran, Cres, Ičići, Rijeka

Program Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prethodnog izdanja festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival (kolovoz, Opatija), pokrenut je s tendencijom da se najbolje hrvatske dokumentarce dovede u gradove i mjesta koji nemaju kino ili nemaju prilike vidjeti što se događa s domaćom dokumentarnom produkcijom, ali i zbog dodatne promocije hrvatskog dokumentarca, njegovih autora i stvaranja pozitivnog ozračja oko produkcije dokumentarnog filma u Hrvatskoj.

Platak - Turneja je otpočela gostovanjem u Šumskom kinu u sklopu festivala Trk u šumu, na Platku iznad Rijeke. Filmovi su prikazani pred publikom festivala, mlađom urbanom populacijom (festival je uključivao glazbeni program te niz aktivnosti poput hodanja po užetu, filcanja, landarta, joge, žongliranja).

Mali Lošinj - Dan kasnije projekcija je održana u Malom Lošinju, u Ljetnom kinu Vladimir Nazor.

Silba - Naredna je projekcija održana u Silbi, 18. srpnja, slijedom dugogodišnje suradnje sa Silba Environment Artom i Udrugom Mavena. Održana je na tradicionalnom mjestu, ispred silbanske škole.

Lovran - Nakon pauze od nekoliko godina, turneja Liburnia uplovljava vratila se u Lovran, gdje ju je prvi put ugostilo lovransko Kino „Sloboda“.

Cres - 29. kolovoza Liburnia je po prvi puta „otplovila“ na Cres gdje je u gradu Cresu održana projekcija u sklopu Ljetnog kina Cres i u suradnji s Cinecresom.

Ičići - Nakon 16. izdanja Liburnia Film Festivala, novi ciklus pobjedničkih dokumentaraca prikazan je u lučici u Ičićima, kao dio programa 10. Dana Ičića

Rijeka - Posljednja projekcija u 2018. godini održana je u Zavičajnom muzeju Drenove.