Clubture

F12 - free art display

Nositelj
F12 Platforma
Partneri
Autonomni kulturni centar Attack, KA - Matrix - Udruga za društveni razvoj, UKE - Urbana kultura i edukacija
Godina
2018
Mjesta
Duga Resa, Lovinac, Karlovac, Zagreb

“F12 platforma” ime je prve Karlovačke neformalne inicijative s ciljem promoviranja i širenja ideje o community art-u. Community art obuhvaća razvoj, poticanje i realizaciju umjetničkih aktivnosti unutar lokalne zajednice, a karakterizira ga interakcija i dijalog s okruženjem. Aktivnosti u okviru platforme provode se u obliku besplatnih izložbenih postava koji se postavljaju na javnim mjestima (napušteni prostori i javne površine, objekti u lošem stanju). Nakon postavljanja, izložba je prepuštena publici na “udomljavanje”. Radovi za izložbene postave izravne su donacije umjetnika koji sudjeluju u stvaranju i djelovanju platforme.

Duga Resa - Prvi izložbeni postav uspješno je realiziran 1. srpnja 2018. godine u Amfiteatru u Dugoj Resi, gdje je postavljeno, a zatim udomljeno 50 autorskih radova. Izložba je popraćena kratkom raspravom o community art-u u kojoj su sudjelovali prolaznici/udomitelji izložbenih primjeraka. Izložbenom programu prethodio je otvoreni poziv za sudjelovanje koji se odvijao putem društvenih mreža i medija, a odnosio se na sve zainteresirane autore i kreativce neovisno o umjetničkom statusu, iskustvu i slično. Donirani radovi zaprimali su se u digitalnom obliku putem elektronske pošte.

Lovinac - U suradnji s Udrugom Kultura i edukacija (UKE), drugi po redu izložbeni postav realiziran je u Lovincu, 10. srpnja. Preko puta Doma kulture u Lovincu, postavljen je besplatan izložbeni postav od 50 autorskih radova koje je doniralo 37 autora, s početkom u 17 sati uz kratku, popratnu raspravu s prolaznicima/udomiteljima.

Karlovac - U Dvorištu zajednice u MUZI (Mala urbana zajednica) u Karlovcu, postavljen je treći po redu, besplatni izložbeni postav od 50 autorskih radova koje je doniralo 37 autora, 13. srpnja s početkom u 17 sati uz kratku, popratnu raspravu sa prolaznicima/udomiteljima. Od 50 autorskih radova, u prvih sat vremena udomljeno je svih 50 autorskih radova, te je zbog velikog broja zainteresiranih udomitelja, postavljeno još dodatnih 25 autorskih radova koji su do početka večeri bili udomljeni.

Zagreb - 10. listopada u AKC Medika u Zagrebu postavljen je četvrti po redu, besplatan izložbeni postav od 50 autorskih radova koje je doniralo 37 autora, s početkom u 17 sati uz kratku, popratnu raspravu s prolaznicima/udomiteljima.

Karlovac - Zadnji i završni, peti po redu izložbeni postav u sklopu projekta “F12: Free Art Display” održao se 24. listopada u Karlovcu kod Glazbenog paviljona. Zbog velikog broja zainteresiranih posjetitelja, završni izložbeni postav ovoga put iznosio je 70 radova dostupnih za udomljavanje. Svi su radovi udomljeni.

ODABIR VREMENSKOG PERIODA
Pretraga po mapi Pretraga prema kategorijama
^