Clubture

Noć mračnog cirkusa

Nositelj
Udruga za razvoj cirkuskih i izvedbenih umjetnosti - Tricycle Trauma
Partneri
Centar za mlade Čakovec - Cezam, Kulturno - umjetnička udruga Romb, Neformalna inicijativa Nigdjezemska
Godina
2018
Mjesta
Zadar, Split, Čakovec

Projekt Noć Mračnog Cirkusa nastoji objediniti različite umjetnike s područja cirkusa, suvremene izvedbene umjetnosti, glazbe, vizualnih umjetnosti i teatra.

Zadar - U realizaciji događaja u Zadru 22.06.2018. sudjelovalo je 8 scenskih izvođača iz Zagreba i 3 cirkuska izvođača/akrobata iz Zadra. U glazbenom programu nastupili su bend Left to Starve iz Zagreba, te lokalni glazbenici DJ Matija Nonković - Late Dinner iz Zadra, bend Lice Mista s Ugljana te bend Vukojarac iz Sinja. Nakon događaja posjetioci su i sami imali mogućnosti isprobati zračne cirkuske aparate.

Split - U realizaciji događaja u Splitu sudjelovalo je 8 scenskih izvođača iz Zagreba te izvođač/akrobat Ivo Štrkljević iz Splita. U glazbenom dijelu programa nastupio je bend Left to Starve uz potporu lokalnih bendova Zlobnik iz Šibenika i Vukojarac iz Sinja. Događanje su upotpunili likovni umjetnici Luka Matulić iz Omiša i Martina Mart iz Splita, čiji su radovi bili izloženi kao dio scenografije u prostoru kluba.

Čakovec - Treće događanje održano je u Čakovcu 27. listopada 2018. godine u klubu Prostor. U realizaciji događanja sudjelovalo je 5 scenskih izvođača iz Zagreba i četvero cirkuskih izvođača iz Čakovca te scenski izvođači Leo Friščić i Monika Bičkej. U glazbenom programu nastupaju bendovi Left to Starve i Among The Firs iz Zagreba te bend Bednja iz Varaždina. Osim scenskog i glazbenog sadržaja, na večeri je nastupila i pjesnikinja/glumica iz Čakovca, Tina Čatlaić. Događanje je za publiku otvoreno u 21:00, a nakon izvedbi posjetitelji su opet imali priliku isprobati cirkuske aparate, kao i u Zadru.