Clubture

forward toward 4

Nositelj
Kulturno umjetnička udruga Uzgon - Split
Partneri
Siva zona - prostor suvremene i medijske umjetnosti, Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Dobre Dobričević
Godina
2019
Mjesta
Korčula, Lastovo, Zagreb

Osnovni cilj ovog suradničkog projekta je asimilirati istinske umjetnike i životinju kojoj prijeti izumiranje na njezinom prirodnom staništu (uz korištenje visoke tehnologije) u kreativnu radnu jedinicu koja je sposobna vršiti pozitivan utjecaj na svoju okolinu. Indirektan cilj projekta je uključenje što šire društvene zajednice u njegovu provedbu, s naglaskom na djecu i mlade te socijalno ranjive i isključene skupine. Projekt čini korak u smjeru koji konkretizira odnos umjetnosti, tehnologije i života kroz umjetnost.

Korčula – Aktivnosti u Korčuli su se događale u periodu od 19. do 20. srpnja u suradnji s organizacijom Siva zona. Kao izvođači sudjelovali su Hrvoje Cokarić, Vanja Pagar, Ronald Panza i Darko Škrobonja. U korčulanskom ljetnom kinu održana je prezentacije projekta "Toward Europe" uz filmske projekcije i predavanje te je izvedena radio drama namjenjenu izvođenju u šumama "Sakrij sunce".

Lastovo – Aktivnosti na Lastovu su se događale u periodu od 22. do 28. rujna u suradnji s lastovskom udrugom Dobre Dobričević. Kao izvođači su sudjelovali Hrvoje Cokarić i Ronald Panza. U sklopu programa održane su dvije prezentacije projekta "Toward Europe" koje su uključivale predavanja uz video projekcije - jedna se održala na engleskom jeziku u prostorima udruge Dobre Dobričević i bila je namjenjena sudionicima (studentima i profesorima) međunarodnog stručnog skupa LA agriculture, a druga prezentacija se održala u prostorima lastovske općine i bila je namijenjena lokalnom stanovništvu. U sklopu ovog programa održana je na više otočkih lokacija i trodnevna radionica pripovijedanja.

Zagreb – U zagrebačkom klubu Pločnik, 2. prosinca održana je prezentacija projekta ''Toward Europe'' uz prikazivanje filma Cargo te predstavljanje izdanih publikacija, likovnih i multimedijskih djela nastalih kroz proteklih 6 godina provođenja samog projekta.