Clubture

Festival urbane kulture NNC 6 - Segment festivala

Nositelj
Udruga za promoviranje humanosti i urbane kulture - HUK
Partneri
Klub mladih Šibenik, Udruga mladih Atlas Kistanje
Godina
2005
Mjesta
Knin, Kistanje, Šibenik

Šesti festival urbane kulture“Novi neočekivani ciklus” je, kao i prijašnji, bio spoj kulturnih događanja, vezanih za kninsku, hrvatsku, ali i inozemnu kulturnu proizvodnju te događanja na planu promocije civilnog aktivizma, odnosno mehanizama civilnog društva.

Knin - U cafe baru Jazz 26. 8. otvorena je izložba „Bands“ njemačkog fotografa Marca Schneidera (Rostock). Na izložbi su se našle fotografije s različitih koncerata koje je umjetnik fotografirao na svojim putovanjima kroz Europu. Izložba je trajala 7 dana.

Na južnom dijelu kninske tvrđave 26. i 27. 8. održan je electro-trance party na kojem su nastupili DJ-evi iz Beograda, Zagreba, Osjeka i Knina.

U prostorijama Udruge za promoviranje humanosti i urbane kulture-HUK 14. 9. održana je tribina o problematici mladih, točnije o provedbi Nacionalnog programa djelovanja za mlade. Predstavljene su aktivnosti HUK-a i Kluba mladih Knin, i udruge mladih Atlas iz Kistanja. Govorili su Mihajlo Kragulj ispred HUK-a, i Paško Ivanović ipred udruge Atlas. Prisutan je bio i pročelnik Ureda za društvene djelatnosti grada Knina te 20 mladih aktivista.

U café-u Jazz, 16. 9. otvorena je izložba dizajna “MI3”. Na izložbi su predstavljeni radovi mladih dizajnera, okupljenih oko web portala MI3. Na kninskoj tvrđavi je održan koncert na kojem su nastupili kninski bendovi Ego trip, Flatus, Max Paine, Aaenima, Objedinovich orchestra i kninski hip-hop izvođač Biggie, te Justin's Johnson iz Splita i Jahstice Feet Ganja Roll Soundsystem iz Zagreba. Nakon dobrog koncerta, posjetitelji koji nisu ostali bez energije i koji su htjeli da im se dobar provod nastavi otišli su u Jazz na after party, na kojem su glazbu puštali djevojka i momak iz HUK Sound systema, Sofosticated Enough i Kudjo.

Kistanje - U kistanjskoj osnovnoj školi 15. 9. otvorena je izložba „Bands“ njemačkog fotografa Marca Schneidera (Rostock). U prostoru dvorišta škole u Kistanjama isti je dan održan koncert četiri kninske grupe: Aenima, Flatus, Objedinovich orchestra, i Egotrip. Svi bendovi su proizašli iz HUK-ove muzičke radionice za stvaranje bendova. Program je završio electro-trance partyjem na kojem su nastupili DJ-evi iz Knina, točnije iz HUK Sound Systema.

Šibenik - U šibenskom Klubu Tesla otvorena je izložba „Bands“ njemačkog fotografa Marca Schneidera (Rostock). Kasnije je održan koncert na kojem su nastupili kninski bendovi Ego trip, Flatus, Max Paine, Aaenima, Objedinovich orchestra te Jahstice Feet Ganja Roll Soundsystem iz Zagreba.