Clubture

Culture Shock

Nositelj
Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture - K.V.A.R.K.
Partneri
Udruga P.O.I.N.T.
Godina
2005
Mjesta
Križevci

Suradnja dviju udruga nastala je iz prepoznate potrebe da se njihove aktivnosti objedine u veliki projekt značajan za lokalnu zajednicu i šire. Područja djelovanja dviju udruga su komplementarna. Udruga P.O.I.N.T. usmjerena je na promicanje neformalnog obrazovanja, na novinarstvo i nove tehnologije dok udruga K.V.A.R.K. svoj rad temelji na kulturnim i subkulturnim programima, kojima animira i uključuje mlade u kreiranje kulture i života u lokalnoj zajednici. Zajedničkim snagama članovi obiju udruga osmislili su pojedine jedinice sadržaja projekta "Culture Shock" koji je realiziran u svibnju 2005. Križevcima.

Novinarska radionica održana je u centru Stari javor 2., 9., 16. i 23. svibnja.

Open source radionica održana je u Pučkom otvorenom učilištu 7., 14., 21. i 28. svibnja. Obrađene su teme uvod u open source zajednicu, osnove rada linuxa, naprednije tehnike rada, administracija sustava.

Art-likovna radionica održana je Klubu kulture 3., 10., 17. i 24. svibnja.

Clubbing-književna radionica održana je u centru Stari javor 4., 11., 18., i 25. svibnja.

U Klubu kulture postavljene su i dvije izložbe - izložba Vlade Štrukleca otvorena je 7. svibnja i to je prva autorska izložba na kojoj je izlagao svoja djela koja je izradio unazad 20 godina. Djela su rađena na drvetu, platnu, ostacima starog namještaja. Izložba je bila postavljena 14 dana. Izložba Rudolfa Karrea otvorena je 20 svibnja. Autorska djela izrađena su tehnikom spaljivanja drveta (pirografija). Izložba je bila postavljena 14 dana.

Predstava Smrt šumi igrala je 28. svibnja u Pučkom otvorenom učilištu.

Predstava Anti slučaj taj i taj prikazana je 10. lipnja u Klubu kulture.

Večer poezije održana je 7. svibnja u caffe baru Bull 23.

Dj-radionica održana je 5., 12., 19. i 26. svibnja u caffe baru Bull 23.

Koncert bendova Antenat i Genetic održan je 14. svibnja u caffe baru Bull 23.

Promocija autorskog cd-a Saše Huzjaka bila je 21. svibnja u caffe baru Bull 23.