Clubture

Future primitive

Nositelj
Agencija za rješavanje nerješivih društvenih problema – neformalna inicijativa
Partneri
Udruga Monte Paradiso, Autonomni kulturni centar Attack, Škatula, Udruga studenata sociologije Diskrepancija, Multimedijalni institut, ZMAG - Zelena mreža aktivističkih grupa, Anarhija/ blok 45
Godina
2005
Mjesta
Zagreb, Split, Rijeka, Pula

Zagreb - U net.kulturnom klubu mama 21. 3. Lela Vujanić i Ivan Gregov održali su predavanje Alternativna ekonomija. Prezentirane su postojeće prakse alternativne ekonomije koje se prakticiraju na ovim prostorima i u koje se posjetitelji programa mogu uključiti: Operacija Džabalesku i LETS.

U net.kulturnom klubu mama 18. 4. Lela Vujanić je dala uvod u gostovanje američkog teoretičara anarho-primitivizma Johna Zerzana u Hrvatskoj. Poslije uvoda prikazan je film Surplus u kojem se kao komentator anti-globalizacijskih prosvjeda pojavljuje John Zerzan

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 21. 4. John Zerzan, američki teoretičar anarho-primitivizma održao je predavanje pod nazivom Kriza moderniteta i kritika civilizacije i tehnike.

U net.kulturnom klubu mama 23. 4. održana je tribina na temu kritike civilizacije i tehnike – gosti tribine John Zerzan i Aleksa Golijanin odgovrali su na pitanja publike, a moderator je bio Hrvoje Jurić.

Split - U klubu Kocka 25. 4. John Zerzan, američki teoretičar anarho-primitivizma održao je predavanje pod nazivom Kriza moderniteta i kritika civilizacije i tehnike.

Rijeka - Na Filozofskom fakultetu u Rijeci 26. 4. John Zerzan, američki teoretičar anarho-primitivizma održao je predavanje pod nazivom Kriza moderniteta i kritika civilizacije i tehnike.

Pula - U Monteparadiso Hacklabu 27. 4. John Zerzan, američki teoretičar anarho-primitivizma održao je predavanje pod nazivom Kriza moderniteta i kritika civilizacije i tehnike.

Zagreb - U net.kulturnom klubu mama 23. 5. Mario Marić i Nikola Mokrović su predavanjem uveli u problematiku Guy Debordove knjige Društvo spektakla te kroz diskusiju s posjetiteljima pokušali pokazati aktualnost toga teksta danas kao i njegov utjecaj na recentne teorijske pravce.

U net.kulturnom klubu mama 25. 5. Mario Marić i Nikola Mokrović dali su uvod u projekciju dvaju filmova Guy Deborda: Društvo spektakla i Reakcije na društvo spektakla.