Clubture

Herbarij

Nositelj
Kulturno - umjetnička udruga Romb
Partneri
Udruga za razvoj video aktivizma NO-kat
Godina
2004
Mjesta
Split

Herbarij je poligon za eksperimentiranje s novim medijima podijeljen na audio, vizualni i edukacijski dio. Koncept herbarija se zasniva na prešanju zvuka i slike. Za svaki se događaj posebno pripremaju audiovizualni materijali. Cilj je splitskoj publici predstaviti splitsku elektronsku scenu i Vj-e te omogućiti svim zainteresiranima edukaciju za koju postoji interes.

Split - Od 16. do 20. svibnja održana je radionica u free software alatima za rad u digitalnim medijima (video i 3D sadržaji). Program je realiziran u suradnji a.networka, travellaba i ROMB-a u prostoru SplitConnecta. Radionice su podijeljene u 2 smjera: video editing sa Cinelerrom (voditelj: Andraž Tori iz kiberpipe) i 3D s Blenderom (voditelj: Julian Oliver mi2 resident).

Audio herbarij realiziran je klubu Kocka te su se na njemu predstavili splitski elektronski glazbenici: DJ Turbo (16. svibnja), DJ Karmakumulator (23. svibnja), Dishtone (30. svibnja), DJ Kareem (19. lipnja). Svaki su događaj popratili Vj-i Tina Šarić, Vinko Pelicarić i Raško Bajraktarević. Gosti iz Zagreba: Lolobrigida, Bilk i Radikal dub kolektiv nastupali su 25. lipnja.

Vizualni dio Herbarija također je predstavljen u klubu Kocka: 14. lipnja projekcijom 3D herbarij videa te 21. lipnja projekcijom Recycled videa (obrađene stare video trake, snimke, fotografije koje bi inače bile bačene).

ODABIR VREMENSKOG PERIODA
Pretraga po mapi Pretraga prema kategorijama
^