Clubture

Metamedia Mobile

Nositelj
Udruga za razvoj audio-vizualne umjetnosti - Metamedij
Partneri
Labin Art Express XXI, Građanska organizacija za kulturu - GOKUL, Udruga građana Spirit, UKE - Udruga kultura i edukacija, Submedij, Udruga I
Godina
2004
Mjesta
Poreč, Rijeka, Križevci, Zagreb, Desinići, Riijeka, Labin

Poreč - Program u Poreču održan je u sklopu festivala «7 dana stvaranja» u organizaciji istarskih udruga: Udruga I iz Poreča, Mali Veliki Čovjek iz Pazina, Studia K-Pula iz Pule, te udruge Metamedia. U prostoru Ateliera I u Poreču, 2. travnja, održana je DJ radionica. Vježbalo se u radu s gramofonima i pločama te u tehnici miksanja «beat to beat». Prvi dan gostovanja završio je nastupom VJ Illectrica i DJ Marina na samom otvaranju festivala. U sklopu višednevne radionice Produkcija glazbe na PC-ju, remiksirana je istarska narodna glazba. Prvi dan upoznavalo se osnove samih programa. Drugi dan gosti radionice bila su dva svirača roženica (istarskog instrumenta) iz Kud-a Barban. Posljednja dva dana sudionici su remiskirali materijal koji su snimili. Taj proces bio je organiziran u dvije grupe, koje su na kraju višednevne radionice izradile 2 kraća glazbena uratka na temu: promišljanje Istre na suvremen način, a koja je i bila nit vodilja cijelog festivala. Posljednji dana festa, 9. travnja, prezentirani su uratci na završnom događaju festivala, otvaranju skupne izložbe u Atelieru I.

Rijeka - U klubu Spirit, 30. travnja, prezentiran je video uradak Marka Vojnića i njegove slide show izložbe iz serije «Nutrimento mentale», te projekcija 20 minutnog video spota «Teleport» pulskog autora Ivana Zidara, a čiju glazbenu podlogu potpisuje još jedan pulski autor Morski. Nakon projekcija i slide show-a održan je i glazbeno scenski performance uz nastup DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ Tau Concepta. Događaj je bio i dio programa Sajma udruga koji se u to vrijeme događao u organizaciji Udruge Spirit.

Poreč - U prostoru Atelier I, 22. svibnja, održane su radionice iz VJ-inga, te prezentacije glazbenog izdavaštva udruge Metamedia. Tijekom VJ radionica predstavljeni su značajni VJ alati za rad na kućnom PC-ju kao Motio Dive i Composite Station. Nakon radionice održana je prezentacija kompilacije Media Mediterranea 5. Održan je i glazbeno scenski performance uz nastup DJ-eva; DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ-a Tau Concepta.

Križevci - U kinu Kalinik, 4. lipnja, održane su prezentacija video uratka Marka Vojnića i njegove slide show izložbe iz serije «Nutrimento mentale», te projekcija 20 minutnog video spota «Teleport» pulskog autora Ivana Zidara, a čiju glazbenu podlogu potpisuje još jedan pulsi autor Morski. Događaj je održan u kinu Kalnik u sklopu lokalne pučke zabave pod imenom Križevačko Spravišće. Nakon prezentacijskog dijela programa održan je i glazbeno scenski performance uz nastup DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ-a Tau Concept i uv dekoraciju Elene Brnjac.

Zagreb - Na livadi Ponikve, 5. lipnja, održan je glazbeno scenski performance uz nastup DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ Tau Concepta i uv dekoraciju Elene Brnjac.

Poreč - U Atelieru I, 10. lipnja, održane su prezentacija video uratka Marka Vojnića i njegove slide show izložbe iz serije «Nutrimento mentale» te projekcija 20 minutnog video spota «Teleport» pulskog autora Ivana Zidara, a čiju glazbenu podlogu potpisuje još jedan pulski autor Morski. Nakon prezentacijskog dijela programa održan je i glazbeno scenski performance uz nastup DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ-a Tau Concept.

Desinići - Program Metamedia Mobile-a održala se u sklopu Tabor Film Festivala, u srednjovjekovnom dvorcu Veliki Tabor od 22. do 23. lipnja. Održane su radionice iz VJ-inga te prezentacije glazbenog izdavaštva udruge Metamedia. Tijekom VJ radionica predstavljeni su značajni VJ alati za rad na kućnom PC-ju, kao Motion Dive i Composite Station. Nakon radionice održana je prezentacija kompilacije Media Mediterranea 5, održan je i glazbeno-scenski performance uz nastup DJ-eva; DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ-a Tau Concept.

Rijeka - U klubu Spirit, 24. lipnja, održane su radionice DJ-inga, te produkcije glazbe na PC-ju. Održan je glazbeno scenski performance uz nastup DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ-a Tau Concept i uv dekoraciju Elene Brnjac.

Labin - U klubu Lamparna održana je posljednja u nizu radionica VJ-inga te prezentacije glazbenog izdavaštva udruge Metamedia. Tijekom VJ radionica predstavljeni su značajni VJ alati za rad na kućnom PC-ju kao Motio Dive i Composite Station. Nakon radionice održana je prezentacija kompilacije Media Mediterranea 5. Održan je i glazbeno scenski performance uz nastup DJ-eva: DJ Marina, live acta elektronske glazbe Morski te VJ-a Tau Concept.