Clubture

Bodul 13.

Nositelj
Udruga građana Spirit
Partneri
Autonomni centar - ACT, UKE - Urbana kultura i edukacija, Udruga za promoviranje humanosti i urbane kulture - HUK
Godina
2005
Mjesta
Punat, Krk, Rijeka, Križevci, Čakovec, Čižići, Mirine

Punat - U Punat Cinema, 18. veljače, najavljen je i prezentiran projekt Bodul 13. te su prisutni pozvani na sudjelovanje u projektu.

Otok Krk - Na području otoka Krka 26. i 27. veljače te 5. i 6. ožujka okupljena ekipa snimala je motive vezane za temu projekta. Nastale fotografije poslužile su za izložbe, a nalaze se i u finalnom video materijalu.

Predstavnici udruga Maslina i Spirit održali su slajd-izložbu fotografija nastalih kroz “foto safari” uz objašnjenja motiva i zanimljivosti pojedinih fotografija: 12. ožujka u Punat Cinema, 13. ožujka u Bingo Caffeu u Ćižićima, 18. ožujka u Krk Corneru, 19. ožujka u Galeriji u Omišlju, u Galeriji TZ-a u Njivicama 31. ožujka.

U Rijeci i na otoku Krku tijekom travnja i svibnja polaznici su radili video safari, proces sličan prijašnjem foto safariju. Nakon razrađenih tema po fotografijama, na istim lokacijama snimani su video motivi. Nakon formiranja scenarija i drugih predradnji, napravljena je video obrada pod mentorstvom Denisa Pilepića, a nakon toga i audio obrade pod mentorstvom Igora Lalića - rezultat je 45minutni film s vlastitom autorskom glazbom.

Križevci - Nakon obavljenih radova na filmskom procesu, u Klubu kulture u Križevcima, 16. lipnja, prikazan je rezultat video i audio obrade - projekcija filma uz uvodni i odjavni razgovor s autorima, nakon čega je voditelj audio dijela projekta Igor Lalić izveo glazbeni session elektronske glazbe u kombinaciji sa semplovima sopila i napjeva s Krka.

Čakovec - U Klubu mladih, 17. lipnja, prikazana je projekcija filma nastalog na radionici uz uvodni i odjavni razgovor s autorima, nakon čega je voditelj audio dijela projekta Igor Lalić izveo glazbeni session elektronske glazbe u kombinaciji sa semplovima sopila i napjeva s Krka.

Čižići - U Bingo Caffeu u Čižićima, 25. lipnja, prikazana je projekcija filma nastalog na radionici uz uvodni i odjavni razgovor s autorima, nakon čega je voditelj audio dijela projekta Igor Lalić izveo glazbeni session elektronske glazbe u kombinaciji sa semplovima sopila i napjeva s Krka.

Mirine - U kampu Ulika, prikazana je projekcija filma nastalog na radionici uz uvodni i odjavni razgovor s autorima, nakon čega je voditelj audio dijela projekta Igor Lalić izveo glazbeni session elektronske glazbe u kombinaciji sa semplovima sopila i napjeva s Krka.