Clubture

Queer Rijeka 04

Nositelj
Drugo more
Partneri
Domino
Godina
2004
Mjesta
Rijeka

Jedna od osnovnih intencija projekta Queer Rijeka bila je progovoriti o umjetnosti manjinskih seksualnih skupina i na taj način kroz umjetnost djelovati na povećanju svijesti o problemima s kojim se te skupine suočavaju u našem društvu.

Rijeka - Projekt je započeo 20. veljače samostalnom izložbom Coming out Angela Bošca u Malom salonu u Rijeci. Autorica koncepcije izložbe bila je Jerica Ziherl. Fotograf Angelo Bošac (doktorand praške FAMU, dobitnik Taschenove nagrade, stalni suradnik agencije Corbis, autor velike monografije Pandur's Theatre of Dreams, itd.) više od pet godina pratio je život praških transvestita i od tog materijala napravio tri ciklusa fotografija – portreti, stage i backstage – koji čine povezane dijelove izložbe Coming out. Izložba je bila otvorena deset dana. Na otvaranju izložbe nastupio je dj Robert Merlak.

U razdoblju od 27. do 30. travnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku prikazano je ukupno 12 dugometražnih i 9 kratkometražnih filmova koji su prethodili projekcijama dugometražnih filmova. Između ostalog, prikazani su i recentni filmovi - Wild Side Sebastinea Lifshitza, prikazan odmah nakon pariške premijere i film Cachorro Luisa Miguela Albaladeja, prikazan prije nacionalne premijere.

Posljednji događaj vezan za projekt Queer Rijeka bila je rasprava o queer kulturi održana u prostorima udruge LORI koja se održala 18. lipnja.