Clubture

Putujući festival

Nositelj
Udruga građana Spirit
Partneri
Građanska organizacija za kulturu - GOKUL, Koalicija udruga mladih - KUM, Udruga za razvoj audio-vizualne umjetnosti - Metamedij
Godina
2002
Mjesta
Pula, Osijek, Rijeka, Zabok, Split

Pula - Grafiteri iz Rijeke gostovali su od 12. do 13. kolovoza 2002. na Festivalu «Metamedia» u organizaciji Udruge za razvoj audio-vizualne umjetnosti «MTM» Pula. Koncipirana kao prezentacija trenutnog stanja riječke grafiti scene, održana je radionica u trajanju od dva dana.

Osijek - Grafiteri iz Rijeke gostovali su 31. kolovoza 2002. na Festivalu u organizaciji koturaljkaškog kluba «Osijek». Crtalo se na panel-pločama koje su organizirali osječki grafiti writeri.

Rijeka - Kod Kosog tornja 4. listopada 2002. izrađivao se grafit na ogradi gradilišta (bivšeg igrališta osnovne škole), u dužini 7 i visini 2 metra. Dogovoreni motiv je vezan za mjesto oslikavanja: dječak sa školskom torbom ide prema školi i razmišlja o igralištu i parku.

Zabok - U prostorijama dvorca Gjalski 31. prosinca 2002. održan je festival u organizaciji udruge Spirit iz Rijeke i udruge Gokul iz Zaboka. Festival se sastojao od: izložbe slika autorice Helge Paškvan "Rhytm and motion", oslikavanje zidova grafitima uz objašnjavanje teorije izrade, koncerta bandova: PHC, Pasi, Školjke i Diskotik i DJ Party-a.

Split - U prostorijama Doma mladih 21. prosinca 2002. održan je festival u organizaciji udruge Spirit iz Rijeke i Koalicije udruga mladih iz Splita. Festival se sastojao od: izložbe slika autorice Helge Paškvan "Rhytm and motion", oslikavanja zidova prostorija Doma mladih grafitima i koncerta bendova: PHC, Father i Rhesus factor.

Zabok - U prostorima Stare Hiže, najstarije kuće u Zaboku, 31. siječnja 2003. grafitima je oslikana unutrašnjost kuće. Graffiti session okupio je velik broj posjetioca, a program je nastavljen u dvorcu Gjalski gdje su posjetioci razgledali postavljenu izložbu slika nakon čega je slijedio koncert te na kraju D.J. party.