Clubture

Lazareti + Clubture

Nositelj
Art radionica Lazareti
Partneri
Art radionica Lazareti
Godina
2003
Mjesta
Dubrovnik

Dubrovnik - U Galeriji Otok 17. lipnja održana je samostalna izložba Igora Grubića Velvet Underground. Umjetnik se predstavio kolor fotografijama snimljenim u zatvorskim ćelijama. Na njima su zatvorenici u kostimima plišanih medvjeda, zečeva i sl. Svaku od njih prati tekst s podacima o godini rođenja, godine zatvorske kazne i zločina, te ispovijedni tekst samih zatvorenika o djetinjstvu. Izložba je bila otvorena 15 dana.

U Lazaretima je 18. lipnja održana promocija knjige M. Foucaulta Kritika političkog uma u izdanju biblioteke Karantena – Art radionice Lazareti (prevoditelj Mario Kopić). Knjiga je predstavljena nekonvencionalno pod motom «umjesto govora hrana», publika je mogla besplatno uzeti knjižice, a priređena je i prava pučka kuhinja.

Koncert experimental funk banda Freestyle iz Vinkovaca održan je u Lazaretima 19. lipnja.

Drugi koncert iz ciklusa predstavljanja slavonske underground scene održan je 14. srpnja, a predstavljen je band Dogo Argentino iz Osijeka.

Izložba skulptura velikog formata mladog zagrebačkog kipara i underground glazbenika Marina Marinića postavljena je na otvorenim prostorima u atriju Lazareta i na plaži ispod Lazareta 17. srpnja. Tijekom čitavog trajanja izložbe (dva mjeseca) skulpture su bile odlična nadopuna mnogobrojnim ljetnim klupskim programima.

Performans Vlaste Delimar i Milana Božića Provesti će noć u ljetnikovcu Sorkočević dio je projekta kojim autori pokušavaju oživjeti i vratiti energiju zapuštenim i napuštenim prostorima. U Dubrovniku su odabrali prostor napuštenog renesansnog ljetnikovca i izveli performans 19. srpnja.

U Lazaretima je 16. kolovoza održan koncert Bambi Molestersa.

Ivana Pegan Baće mlada zagrebačko-dubrovačka kiparica predstavila se instalacijom ''Svakom novom pronađenom kretnjom otkrivam se samoj sebi'' u Galeriji Otok 20. kolovoza.

U Lazaretima, 21. kolovoza održana je promocija knjige Maria Kopića ''Proces zapadu''.