Clubture

KOMIKABOOM!02

Nositelj
Autonomni kulturni centar Attack
Partneri
Udruga Monte Paradiso, Labin Art Express XXI, Udruga za razvoj audio-vizualne umjetnosti - Metamedij, Komikaze, Građanska organizacija za kulturu - GOKUL, Što, kako i za koga - WHW, Udruga Protest, BUKA - Bjelovarska udruga za kulturnu aktivnost, Kulturno - umjetnička udruga Romb, Udruga građana Spirit
Godina
2003
Mjesta
Veliki Tabor, Pula, Zagreb, Bjelovar, Labin, Split, Rijeka, Čakovec

Veliki Tabor - Program Komikaboom!-a realiziran je u okviru Festivala kratkog filma, a uključio je strip-radionicu fanzina na temu Veronika Desinička i izložbu Skvomikaza. Na radionici je sudjelovalo 10 autora/ica, od toga 2 pozvane gošće: Skvomikaze: Maja Veselinović i Dunja Janković, a nastalo je 40 stranica sjajnih stripova. Program se održao od 14. do 18. srpnja.

Pula - U sklopu Metamedia festivala u bivšoj kasarni Karlo Rojc, od 6. do 12. kolovoza održana je strip-radionica, izložba Komikaza & Kosmoplovaca i prezentacija projekta Kosmoplovci uz projekcije. Radionica na temu knjige Z. Lazića rezultirala je albumom Strip Krampus na 80 stranica s 13 uključenih autora iz 3 strip kolektiva: Komikaze, Kosmoplovci i Entropija. Kolektiv Komikaze je web-projekt koji okuplja 50 autora/ica iz 10 zemalja trajno arhiviranih na adersi http://www.jedinstvo.hr/komikaze.

Zagreb - U Galeriji Showroom od 18. rujna do 1. listopada trajala je izložba originala stripa Strip Krampus koja je nastala po knjizi kratkih priča Zorana Laazića ''Miss Krampus''. Od 18. do 24. rujna održana je strip-radionica na kojoj su nastali fanzini: ''Branilac'' (po Kafkinoj priči) i ''Super'', a okupila je 6 autora/ica: R. Popović, A. Opačić, D. Janković, M. Župa, T. Dujmović i I. Armanini. Održana je i radionica strip-grafita te grafitiranje po gradu.

Bjelovar - U caffe baru Zagreb 31. listopada održan je ''Helovin u birtiiji'' u čijem je programu bila izložba stripa Skvomikaza, koncert benda IG Luigi i nastup dj Yaraan-a. IG Luigi je mladi, neafirmirani bend po svojoj koncepciji u glazbenom izrazu blizak centralnoj ideji Komikazinih stripova: eksperimentalni psihodelični noise, žanrovski nedefiniran, s prioritetima na energiji i intenzitetima, a ne školski savladanim ljestivcama.

Pula - U bivšoj vojarni Karlo Rojc 28. studenog postavljena je izložba stripa Kosmoplovci i Komikaze te je održan koncert benda IG Luigi-ja i nastup dj Jahve.

Labin - U Lamparni je 29. studenog postavljena izložba stripa Kosmoplovci i Komikaze, održan je nastup benda IG Luigi i dj-a Jahve te je prikazana projekcija demo i trash filmova - Kosmoplovci.

Split - U klubu Ghetto 10. i 11. studenog održane su radionice Haiku strip-stickers, projekcije demo i trash filmova. Gostovao je strip-kolektiv Komikaze: Vančo Rebac, Miro Župa i Vinko Barić. Po gradu je provedena i urbana diverzija ljepljenjem strip-naljepnica na nepredviđena, a vidljiva mjesta. Ovakva gerilska akcija osmišljena je iz razloga direktnije i spontanije komunikacije s prolaznicima/potencijalnim čitačima (npr. semafori, kante za smeće, klupe na tramvajskim stanicama i sl.)

Rijeka - U klubu Spirit 12. prosinca održana je multimedijalna prezentacija Komikaza, koncert IG Luigija i koncert PHC-a iz Rijeke, a po gradu je izvedena i urbana diverzija naljepnicama.

Čakovec - U Klubu je 20. prosinca postavljena izložba Skvomikaza, održan je koncert IG Luigija i emo-noise benda Farewell Reason iz Čakovca.