Clubture

Festival urbane kulture – NNC 4

Nositelj
Udruga za promoviranje humanosti i urbane kulture - HUK
Partneri
Klub mladih Šibenik, Udruga za promicanje ekoloških i kulturnih aktivnosti kroz multimedijski pristup STRŠLJEN
Godina
2003
Mjesta
Knin, Šibenik, Drniš

Festival urbane kulture ''Novi neočekivani ciklus'' – NNC 4 održan je od 2. do 5. listopada u Kninu, Drnišu i Šibeniku gdje je kroz muziku, performanse i večeri poezije predstavljana alternativna umjetnost. Promovirano je civilno društvo, civilni aktivizam i uključivanje građana u proces društvenih promjena.

Knin - U Staroj gimnaziji se 2. listopada u partnerstvu s regionalnim uredom GONGA iz Zadra održao Građanski sat: Uloga i inicijativa građana u razvoju civilnog društva. Gošće/gosti Građanskog sata bile su aktivistice udruga Mi iz Splita i Nit iz Zagreba te član kninskog poglavarstva – pročelnik za društvene djelatnosti. Pričalo se o potrebi bolje suradnje i razumijevanja grada i udruga što su predstavnici i jedne i druge strane naveli kao prioritete u svom daljnjem radu.

Isti dan, Domu HV-a Nova grupa iz Zagreba izvela je performans ''Žohari reloaded'' u režiji Maria Kovača. U Cafeu Jazz održana je večer slam poezije koju je vodio Mario Kovač.

Šibenik - U dvorištu i u crtaoni Gimnazije Fausta Vrančića 3. listopada održan je šibenski dio festivala urbane kulture NNC4. Zagrebački teatar Nova grupa izveo je performans ''7 pilula za spavanje''. U glazbenom dijelu večeri nastupale su šibenske nade Yanni'az Mother te Disaster, a zatim No Comment iz Splita. U stankama, između nastupa bandova slamala se poezija.

Knin - U Dvorani srednje škole 4. listopada na tzv. vrhuncu festivala u noći alternativnog zvuka svirali su: Elektrik Buttshaperz, No Comment iz Splita, kninske mlade nade GUF, stari kninski r'n'r bend VŠO, Zvonko i Gradski ured za kulturu, TBF i Tremens.

Drniš - Na tvrđavi Gradina je 5. listopada teatar Nova grupa izvela performans "Sedam pilula za spavanje". Program je nastavljen u Cafeu Woodstock uz večer slam poezije.