Clubture

Novi neočekivani ciklus 5 Three Fortress Tour Final

Nositelj
Udruga za promoviranje humanosti i urbane kulture - HUK
Partneri
Klub mladih Šibenik, Udruga za promicanje ekoloških i kulturnih aktivnosti kroz multimedijski pristup STRŠLJEN
Godina
2004
Mjesta
Knin, Šibenik, Drniš

Nakon četiri festivala NNC kojima su nositelji pokušali prezentirati drugačiji pristup kulturi, uglavnom avanardnijeg tipa, promijenjen je smjer i koncepcija samog NNC-a. Do sada su mladima Knina, Šibenika i Drniša nudili uglavnom sadržaje u kojima su oni bili promatrači onoga što se u tih nekoliko dana događalo oko njih, a u međuvremenu se pojavilo nekoliko lokalnih bendova te nekoliko grupa aktivista na planu digitalne umjetnosti. Ideja je da se i oni prezentiraju javnosti i suoče s iskusnijim aktivistima iz Hrvatske, s razlogom razmjene iskustva, ideja i energije. Aktivnosti su se provodile kroz radionice, izložbe, koncerte, instalacije i prezentacije. Kroz okrugle stolove aktualizirana je i tema nepostojanja prostora i okvira za djelovanje mladih u Kninu, Drnišu i Šibeniku te problematika nedostatka volje za rješavanjem istih. Program su provodile udruge /inicijative koje već imaju odličnu i uhodanu suradnju i koordinaciju aktivnosti. Udruge su aktivnosti usmjerile prema mlađoj populaciji, a svaka od njih okuplja aktiviste čiji su interesi usmjereni ka digitalnoj umjetnosti u svim njenim pojavnim oblicima.

Radionice su se odvijale u Kninu, Drnišu i Šibeniku, a bile su podijeljene na sljedeće tematike: web design, foto, video, muzička, likovna i dramska. U toku završnog tjedna ovih radionica uključili su se i vanjski suradnici, aktivisti na području digitalnih medija i umjetnosti, kao suradnici. Također, radilo se aktivno na međusobnom povezivanju radionica i što se tiče sudionika i što se tiče sadržaja i produkata.

Interaktivne radionice i prezentacije/izložbe imale su za cilj praćenje reakcija publike i njeno uključivanje u kreativni proces. Nakon prezentacije u vlastitom gradu, uslijedile su daljnje radionice i gostovanja prezentacija u jednom partnerskom gradu.

Prezentacijski i koncertni dio bila je završna faza NNC-a 5 u kojoj su se prezentirali razultati radionica svih sudionika u svim gradovima. Započela je s prezentacijama i izložbama radionica (web, foto, likovna). Sve su se prezentacije upotpunile i nadogradile video projekcijama (animacije, filmovi) uz podlogu digitalne muzike. Uslijedile su dramske predstave i performansi (Zvonko i GUZK). Na kraju je uslijedio koncertni dio u kojem su objedinjeni auditivni, vizualni elementi i performansi (Nuclear Age Nomads, Zvuk Broda, Zvonko i GUZK te mlade županijske snage). Predstavljeni su produkti dotadašnjih radionica i pojedinaca kao komplementarni sadržaji koji se uklapaju u cjelinu.