Clubture

Don't hate the media, be the media 2

Nositelj
Fantastično dobra institucija - Fade In
Partneri
Udruga za promicanje kultura Kulturtreger, Domaći - Udruga za kreativni razvoj, Udruga Filmaktiv, Centar za mlade Čakovec - Cezam, Udruga Z.V.U.K., Amandla, ZMAG - Zelena mreža aktivističkih grupa, Udruga za razvoj video aktivizma NO-kat
Godina
2004
Mjesta
Karlovac, Čakovec, Zadar, Velika Gorica, Zagreb, Split, Rijeka

Kao i u prvom krugu, i ovaj se krug projekta Don't hate the media, be the media sastojao od faze upoznavanja zainteresiranih s time što je aktivistički video te kakvi su proizvodi i konkretni učinci aktivističkih centara u svijetu. Na javnoj projekciji ''Uvod u video aktivizam'' kroz razgovor o tom fenomenu istražuje se teren za konkretnu radionicu koja će uslijediti. Ujedno se želi otvoriti projekcijski prostor gdje će se u redovnim terminima moći pogledati dokumentarna i amaterska filmska produkcija.

U Centru za mlade na Gazi u Karlovcu, u Klubu mladih u Čakovcu i u Atriju kneževog dvora u Zadru održano je predavanje Uvod u video aktvizam i javna video projekcija kratkih aktivističkih reportaža, klipova i animacija.

U Srednjoškolskom centru u Velikoj Gorici i u Centrz za kulturu Trešnjevka održana je trodnevna radionica koja se sastojala od teorijskog dijela nakon kojeg su polaznici snimali izjave te potom dogovorili temu reportaže koju će snimati na terenu. Priča je nakon montaže dobila i završnu formu, a svaki je polaznik uz tehničku asistenciju sudjelovao u montaži jednog dijela reportaže.

U splitskom klubu Kocka, u zagrebačkoj Booksi i u prostoru Info-shopa Škatula u Rijeci prikazan je film Globalizacija i mediji, jaka i jasna priča o iskrivljavanju informacija, krivom predstavljanju i senzacionalizmu pod krinkom ''objektivnosti medija''.