Clubture

EEII (Eksperimentalne elektronske intervencije u interijeru)

Nositelj
UKE - Urbana kultura i edukacija
Partneri
Domaći - Udruga za kreativni razvoj, Udruga građana Spirit, Udruga Monteparadiso, Udruga za promoviranje humanosti i urbane kulture - HUK
Godina
2004
Mjesta
Križevci, Karlovac, Delnice, Knin, Rijeka, Pula

EEII je festival audio/vizualnih eksperimenata elektronskog improviziranog zvuka i pokretne slike s internacionalnim sudionicima iz Austrije, Nizozemske i Hrvatske. EEII okuplja glazbenike zajedno s vizualnim umjetnicima u istraživanju koncepta sinkronosti zvuka (buke) i pokretne slike (svjetla). Korištenjem suvremene i low-tech tehnologije, kroz spontanost i improvizaciju, otkrivaju se mogućnosti za kreiranje eksperimentalne umjetnosti. Korištenjem instrumenata i manipulatora zvuka iz vlastitih, domaćih radionica, miješanjem gitarske i elektronske glazbe, jedinstvenim performansima, manipulacijom i distorziranjem video signala te projekcijama, ovaj festival nada se potaknuti spontanu kreativnost u svima. Edukativni dio festivala odnosi se na predavanja i radionice gdje bi se, koristeći prostor zvuka i slike, kreativno istraživale granice digitalne i elektronske opreme, objasnila pojedina polazišta rada, kreirale inicijative itd. Mogućnosti novog izražavanja low i high tech pristupom, kroz miješani tim austrijsko-nizozemsko-hrvatskih izvođača putovanjem kroz gradove Hrvatske pronio je nov i inspirativan način multimedijalnog performansa.

Na festivalu su nastupili Razorblade J.R (Hrvatska/Nizozemska), WCH (Working Class Heroes) (Linz), Neon Liquid Squid (Beč), Ego Trip i Didi Buckmayer (Linz), Kaiser Grutva (Amsterdam). Vizualni dio je kreirao Gentljunk (Hrvatska).