Clubture

Galerija Močvara 4

Nositelj
Udruženje za razvoj kulture "URK"
Partneri
Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture - K.V.A.R.K., Udruga za razvoj audio-vizualne umjetnosti - Metamedij, Drugo more, Udruga Protest
Godina
2004
Mjesta
Labin, Pula, Zagreb, Križevci, Rijeka, Opatija, Koprivnica, Osijek

Cilj projekta je promicanje vizualne kulture uključivanjem suvremene likovne scene unutar standardnih sadržaja klubova u različitim gradovima i time omogućiti mladim, neafirmiranim i afirmiranim umjetnicima (iz zemlje i inozemstva) izlaganje na ovim prostorima. Projekt svojom specifičnošću (trajanje izložbe - jedna večer, postav - transformacija prostora u svrhu postava izložbi, dodatni programi - tribine, projekcije, koncert, DJ po izboru umjetnika) propituje zahtjeve umjetnika i publike kao i poziciju galerija u kontekstu suvremenog potrošačkog načina života. Osim što problematizira navedeno, provocira i otvara nove mogućnosti, nameće i drugačiji, neposredniji pristup likovnom djelu i kao takav uspio je likovne sadržaje približiti širem krugu publike koja ne pripada isključivo likovnim udrugama.

Izložba ''Phoenix'' Martine Mezak održana je na gradskom trgu u Labinu (12. 8.), u prostoru udruge Metamedia u Puli (14. 8.) i u klubu Močvara u Zagrebu (28. 10.).

Izložba Marijane Stanić ''Mala je ptica prepelica al obori konja i junaka'' održana je u klubu Močvara u Zagrebu (30. 9.), u Hrvatskom domu u Križevcima (30. 10.) i u Kulturnom centru Kalvarija u Rijeci (3. 12.).

Izložba Gordana Karabogdana ''Analiza klase Šutej'' održana je u prostoru udruge Kulturni front u Opatiji, u Kuglani 2 u Koprivnici i u Klubu mladih u Osijeku.