Clubture

Realtime

Nositelj
Udruga građana Spirit
Partneri
UKE - Urbana kultura i edukacija, Udruga za razvoj audio-vizualne umjetnosti - Metamedij, Udruga za promoviranje humanosti i urbane kulture - HUK
Godina
2004
Mjesta
Knin, Rijeka, Pula, Križevci, Njivice, Punat

Realtime se sastoji od tri segmenta: audio i video produkcija, odnos likovnog rada s prostorom u kojem se izlaže i glazbeno-scensko-multimedijalna predstava koja je produkt svega toga.

Interaktivna izložba i radionica - Namjera izložbe na kojoj se dešavaju audio i video snimanja je dati kontekst ''prošlosti'' prostora u kojem se to dešava (odnosno što je taj prostor prije bio i značio u tom gradu). Projekcijom fotografija i skeniranih slika, posjetitelji su bili motivirani na sudjelovanje i interakciju kroz razgovor ili crtanje na temu ''POGLED''. Tema je ciljala na ''nas u ovom gradu'' i naše osjećaje i doživljaje, ali iz perspektive jednog određenog mjesta toga grada. Tako su mjesta dobila svoj trenutak da kažu tj. naslikaju što osjećaju prema svojim stanovnicima koji su tvorci i konzumenti njihova prostora. Interaktivna izložba i radionica održala se u Kninu, Rijeci, Puli, Križevcima i NJivicama.

Video radionice - Na radionici su polaznici učeći osnove načina rada s video materijalom pokušali složiti video uradak od materijala snimljenog tijekom izložbe. Video radionica održana je u Punatu, Njivicama i Rijeci.

Projekcija dijela nastalog video materijala održana je u Punatu, Rijeci i u Puli.