Clubture

HrW

Nositelj
HrW - Hrvatski Wiki mediji (neformalna inicijativa)
Partneri
Multimedijalni institut, Kolektiv za razvoj, istraraživanje i propitivanje queer kulture - queerANarchive, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter
Godina
2020
Mjesta
Rijeka, Gradac, Krvavica, Split, Zagreb

Projekt se bavio pitanjima vidljivosti, raznovrsnosti i relevantnosti otvorenih sadržaja u Wikipediji te informiranjem, inspiriranjem, osnaživanjem, sudjelovanjem i educiranjem raznovrsnih socijalnih grupa i pojedinaca na primjeru korištenja Wikimedia softwarea, kako iz tehnološke, tako i iz organizacijske perspektive.

Rijeka - U Gradskoj knjižnici Rijeka 4. srpnja realizirana je Wiki radionica.

Gradac - U dvorištu Općine Gradac održana je 90-minutna radionica Wiki ABC o online enciklopediji Wikipediji, Wikimedijima, o Local Wikipediji te o stvaranju i postavljanju sadržaja na njima.

Krvavica - Na plaži uz kompleks bivšeg Lječilišta Krvavica (4 km udaljenosti od Makarske) 2. kolovoza održana je 90-minuta radionica ˝ABC WikiMedija i Digitalna javna domena informiranja˝.

Split - U LGBT Centru u Splitu 12. rujna održana je radionica ˝ABC - HRW o Wikipediji i Wikimedijima˝ na kojoj su se sudionici informirali o Wiki svijetu, naučili kako uređivati članke na Wikipediji, što su Wikimediji te kako razviti prakse suradnji na toj platformi.

Zagreb - Radionica je održana 9. prosinca u sklopu Human rights Film festivala koji se u potpunosti održao u online formatu pa je tako i radionica održana kao webinar ˝ABC Wikipedije/Wikimedija za ljudska prava @HRFF˝. Obradili su se Wikimedija projekti, te revidirali već postojeći sadržaji i nadopunila baza člancima iz različitih područja s naglaskom na ljudska prava.