Clubture

Land Art Tour

Nositelj
Udruga za umjetnost i stvaralaštvo Reart
Partneri
Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja "Revolucija", Udruga za promicanje urbane kulture A.R.L.A.
Godina
2020
Mjesta
Valpovo, Osijek, Đakovo

Land art tour projekt promovira umjetnost i stvaralaštvo land art tehnika, održivog načina života i educira upotrebljavajući prirodne materijale (pijesak, lišće, grane, slama).

Valpovo - Događaj u Valpovu povezao je i sadržaj na Reunited festivalu, a odvijao se u dvorcu i parku oko dvorca Prandau Norman 12. i 13. lipnja. Radionicu land art tehnika vodio je Nikola Faller, a polaznici su izrađivali primjere mandala, tekstura i slika od land art tehnika, a primijenjen je i uvod rada na tehnikama skulptura od slame. Svaki polaznik mogao je pristupiti i popratnom sadržaju - radionici sitotiska pod vodstvom Valentine Grubačević iz udruge Reart i Davora Ileša iz udruge Revolucija. Nakon upoznavanja s osnovama tehnike sitotiska, posjetitelji su mogli sami otisnuti logo Land art tour na svoju bijelu ili crnu majicu.

Osijek - Land art tour u Osijeku održan je u sklopu ReArt festivala 19. lipnja na livadi nadomak starog grada Tvrđe. Na radionici land art tehnika polaznici su učili o slama tehnici i izradama skulptura od slame,a izrađivali su i mandale i eko slike na zemlji. Većina polaznika priključila se radionici sitotiska koju su vodili Bojan Molnar i Davor Ileš iz udruge Revolucija.

Đakovo - U Đakovu se Land art tour održao u sklopu Arla festivala, na dvije različite lokacije. U šumi blizu jezera Jošava 27. kolovoza održala se radionica Land art tehnika pod vodstvom Nikole Fallera na kojoj su sudionci učili o konstrukciji skulpture od prirodnih materijala, a u radu su se koristile mačete, sjekire i oruđe za rad u šumi. Konstrukcije za skulpture rađene su od više vrsta duljih grana koje su polaznici na licu mjesta nalazili i sjekli kako bi ih upotrijebili za skulpturu. Nastavak projekta slijedio je 29. kolovoza u Strossmayerovom parku u Đakovu gdje se održavala radionica sitotiska. Sudionici su učili kako se radi na situ i kako nastaje otisak te su i sami pokušali raditi i otiskivati na majice.