Clubture

Bez granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku i čaj

Nositelj
Živi Atelje Dajht Kralj
Partneri
Savez udruga Kaoperativa, Udruga za umjetnost i stvaralaštvo Reart, Centar za podršku i razvoj civilnog društva "DELFIN"
Godina
2021
Mjesta
Osijek, Karlovac, Pakrac

Članice kolektiva Žene ženama prezentirale su svoje proizvode od keramike kroz gong-fu čajne prezentacije u Osijeku, Karlovcu i Pakracu.

Osijek - Od 9. do 11. travnja u prostoru organizacije Slama za posjetitelje je otvorena izložba keramike Živog ateljea. S partnerima iz Udruge Reart organiziran je zajednički izlet u Kopački Rit, traženje i kopanje lokalne divlje gline, nakon čega je posjećen Keramički obrt Asztalos. U subotu navečer organizirano je kuhanje specijaliteta iz različitih zemalja u organizaciji članica kolektiva Živi atelje. U nedjelju je na travnjaku ispred Tvrđe i u prostoru organizacije Slama održana radionica gong fu ceremonije čaja - prezentiralo se korištenje gong fu seta za čaj (cha shi), isprobavale su se različite vrsta kineskog čaja, govorilo o njegovom povijesnom, sociološkom, interkulturnom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Keramičko čajno posuđe koje se koristilo tijekom radionice izradile su članice kolektiva Žene ženama.

Karlovac - U Dvorištu zajednice / MUZA, 11. rujna održana je radionica gong fu čaja i izložba keramike.

Pakrac - U Muzeju grada Pakraca 12. studenog održana je prezentacija Živog ateljea DK o keramičkom postupku i projektima organizacije, a idući dan, 13. studenog otvorena je izložba keramike i održana javna radionica gong fu čaja. Za sudionike je organiziran zajednički izlet oko Planinarskog doma Omanovac i posjeta lokalnom poljoprivredniku.