Clubture

Dani SoundSystem Kulture

Nositelj
Sub Pokret - Sub Movements
Partneri
Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja "Revolucija", Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
Godina
2022
Mjesta
Pula, Koprivnica, Valpovo

Pod soundsystem kulturom, u najužem smislu, podrazumijeva se ručna izrada unikatno projektiranih zvučnih kutija velikih dimenzija, glazbeno-scenski nastupi te društveno-politički angažman kroz glazbu. S tradicijom starom više od pola stoljeća sama kultura često se poistovjećuje s aktivizmom i promicanjem društvene jednakosti. Događanja u okviru projekta Dani sound system kulture sastoje se od dnevnog programa: radionica izrade soundsytema, projekcija filmova o Soundsystem kulturi i izložbi fotografija soundsystema, te večernjeg dijela u kojem se održava glazbeni program lokalnih izvođača.

Pula - U sklopu 15. Clubture foruma, 22. listopada, u Društvenom centru Rojc održane su aktivnosti projekta Dani soundsystem kulture. U radioni Re-Geppetto održana je radionica izrade zvučne kutije – super scoopera pod vodstvom Nevena Šugara. U Dnevnom boravku Rojca održana je projekcija filma The superstonic sound, a glazbeni program koji je održao lokalni kolektiv Munchies sound system i dio partnerske udruge Revolution DJ Mefa odvio se u unutarnjem dvorištu Rojca.

Koprivnica - Drugi dio turneje održan je 5. studenog u prostoru FUNK-a gdje je partnerska udruga Kopriva ugostila Sub Movements. U sklopu manifestacije održano je kratko predavanje o soundsystemu koji je gostovao - Munchies iz Pule i o njihovim zvučnim kutijama. Održana je projekcija 2 filma o soundsystem kulturi (Musically Mad i Don Letts: The superstonic sound). Nakon toga uslijedio je glazbeni nastup udruga partnera na projektu.

Valpovo - 26. studenog u dvorcu Prandau Normann u prostorijama udruge Revolution, a u suradnji s Festivalom dokumentarnog rock filma DORF, održana je projekcija dokumentarnih filmova: Superstonic sound, The Rebel Dread i Don Letts. Nakon projekcija uslijedio je soundsystem session (Nettle Soundsystem, Slavonia vibes Syndicate, Damian Prophet, Lu Frequency, Nobru).