Clubture

Bez Granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku, čaj i staklo

Nositelj
Živi Atelje Dajht Kralj
Partneri
Udruga kreativnog alternativnog razvoja kulture ''Atribut'', GRAK - udruga građanski aktivizam , Udruga "Svijet kvalitete"
Godina
2022
Mjesta
Šibenik, Petrinja, Knin

Participativni, multidisciplinarni, terapeutski, umjetnički i edukacijski projekt radi na izgradnji i osnaživanju lokalne zajednice te povezivanju žena bez obzira na porijeklo ili duhovni svjetonazor. Članice kolektiva Žene ženama, one koje žele da im Hrvatska bude dom i one kojima je Hrvatska dom, prezentirale su svoje proizvode od keramike i stakla kroz gong-fu radionice čaja u mjestima koja još uvijek osjećaju posljedice rata iz ‘90ih, a određena su za naseljavanje azilanata.

Šibenik - Živi Atelje DK i Udruga Svijet kvalitete uz podršku Kolektiva 4b, organizirali su u Klubu Azimut pop-up izložbu ručno rađene keramike (čajni pribor i drugi proizvodi) i stakla (nakit), te radionicu/prezentaciju gong fu kineskog stila pripremanja čaja. Izložba je rezultat rada članica kolektiva Žene ženama, dok je radionica gong fu čaja dio aktivnosti Akademije Čaja-Lutajuća Umjetnost, oba programa su dio Živog Ateljea DK. Aktivnosti su se održavale od 13. do 15. svibnja.

Petrinja - Živi Atelje DK i Udruga GRAK organizirali su pop-up izložbu ručno rađene keramike (čajni pribor i drugi proizvodi) i stakla (nakit) 30. i 31. srpnja, te radionicu/prezentaciju gong fu kineskog stila pripremanja čaja 31. srpnja kao dio programa FLIK – Festivala lončarstva i keramike u Petrinji.

Knin - U Clubu A3 25. 11. otvorena je izložba čajnog pribora od keramike te nakita od stakla koji izrađuju članice kolektiva Žene ženama Živog Ateljea DK, a nakon otvorenja uslijedila je glazbena slušaonica u organizaciji udruge Atribut. Idući dan održana je radionica gong-fu čaja.