Clubture

Artist Nouveau _ Priča o Skwhatu!

Nositelj
Udruga za promicanje alternative i nezavisne kulture Alternacija
Partneri
Koordinacija Udruga mladih Siska, Oko društva, Udruga KOMA (Kutinska organizacija mladih), Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota - IKS
Godina
2023
Mjesta
Petrinja, Kutina, Sisak

Putujuća izložba Artist Nouveau_Priča o Skwhatu obuhvaća materijale (fotografije, vizualne materijale, zapise) kojima se želi dočarati procese i događanja koja su obilježila postojanje Kluba Skwhat unazad 20 i više godina. U okviru otvorenja izložbe u 3 grada, na potresom pogođenom području, u Petrinji, Kutini i Sisku, nastojala se podići svijest šire populacije o važnosti nezavisne kulture za rast i razvoj lokalnih zajednica - osobito u kontekstu odgovora na potrebe mladih nakon potresa na prostoru Sisačko-moslavačke županije. Na osnovu povratnih informacija prikupljenih tijekom izložbi, ali i istraživanja koja su volonteri KUMS-a provodili nakon potresa, sastavljen je dokument prijedloga koji je javno objavljen i sadrži analize, preporuke i prijedloge za daljnji razvoj i unapređenje nezavisne kulture u SMŽ.

Petrinja (10. srpnja – 9. rujna) - Izložba u Petrinji postavljena je povodom obilježavanja 20 godina rada Udruge IKS. Izložba je stoga uključila i materijale vezane uz djelovanje Udruge IKS, a posebno je pritom naglašena suradnja s Koordinacijom udruga mladih Siska.

Kutina (26. rujna) - Izložba u Kutini postavljena je povodom obilježavanja 20 godina Malog urbanog festivala u prostoru Barake. Izložba je okupila zainteresirane mlade, aktivne u organizacijama civilnog društva u Kutini (OKO društva, Udruga KOMA).

Sisak (28. rujna) - Izložba u Sisku (Skwhat) postavljena je tijekom provedbe Malog urbanog festivala i bila je otvorena za javnost tijekom listopada.