Clubture

FUSE_work in progress

Nositelj
Kinoklub Karlovac
Partneri
Blank, Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja
Godina
2023
Mjesta
Karlovac, Zagreb, Gunja, Varaždin

Glavni cilj projekta FUSE_work in progress bio je edukacija i povezivanje mladih autora te upoznavanje publike s eksperimentalnim filmovima i takozvanim hibridnim formama filmova. Projekt se veže na filmski festival FUSE (Film Under Severe Experiment), međunarodni filmski festival filmova autora od 18 do 29 godina koji se održava u Karlovcu.

Karlovac (24. lipnja) - U Karlovcu je od 10 do 18 sati održana Radionica eksperimentalnog filma pod vodstvom snimatelja Marinka Marinkića i redatelja Igora Jelinovića. Polaznici su koristili svoje mobilne telefone kako bi snimali materijale inspirirane zadanom temom vode, koristeći različite perspektive i tehniku snimanja. U 18 sati otvorena je izložba GIF for FUSE. Javni poziv za prikupljanje radova bio je otvoren od travnja do lipnja te je svoje radove prijavilo 11 autora iz Hrvatske, Slovenije, Brazila i SAD-a. Sveukupno je pristiglo 38 GIF animacija. Izložba je postavljena i dostupna na web stranici FUSE-a. Uz izložbu prikazani su i odabrani eksperimentalni filmovi mladih hrvatskih autora.

Zagreb (30. lipnja i 1. srpnja) - U Zagrebu je održan nastavak radioničkog programa, odnosno postprodukcija materijala snimljenog u Karlovcu. Dvodnevna radionica montaže održana je u prostoru udruge Blank gdje su osim radionice pogledani odabrani filmovi udruge Blank, a predstavljena je i izložba GIF for FUSE.

Gunja (23. - 28. srpnja) - Tijekom provedbe Ljetne škole filma u Gunji u prostoru Osnovne škole "Antun i Stjepan Radić" polaznici radionica, ali i građani, mogli su vidjeti izložbu GIF for FUSE koja je bila postavljena u obliku QR kodova.

Varaždin (23. kolovoza) - Tijekom trajanja Škole medijske kulture u Varaždinu u prostoru za razvoj urbane kulture mladih P4 (Pečetri) postavljena je izložba GiIF for FUSE. Posjetitelji su pretežito bili voditelji radioničkog programa, polaznici radionice, ali i mlade osobe koje su posjetile prostor.