Clubture

Živi zid

Nositelj
ViBRa
Partneri
Pokret Urbanog Življenja, Udruga za promociju građanske političke kulture i razvoj civilnog društva "Pristojno društvo"
Godina
2011
Mjesta
Pula, Slavonski Brod, Zagreb

"Živi zid“ integrira zabavni program u modernu umjetnost i edukaciju s ciljem ukazivanja na važnost pozicioniranja ovakvog kreativnog koncepta kao jednog od važnijih budućih pokretača alternativnih edukacijskih modela. Projekt u tri grada ugošćuje mnoge mlade glazbenike, predavače, dizajnere zvuka s ciljem međusobnog povezivanja i razmjene iskustava, podizanja edukacije na novu razinu te implementacije novih saznanja u elektro-akustičnoj glazbi. Projekt je zamišljen kao multimedijalna platforma regionalnog i međunarodnog karaktera s ciljem što boljeg povezivanja mladih umjetnika različitih područja s mladim ljudima različitih društvenih slojeva i subkulturnih skupina. Oni na razne načine, kao što je rad u malim grupama, izmjenjuju znanje spajajući nove tehnologije s klasičnim umjetničkim formama te stječu dobru praksu međunarodne suradnje umjetnika u procesima umjetničkog stvaranja.

Pula - radionica ritma ispred KC Rojc, performans Beatbustersa (Zagreb) i koncert elektroničkog benda ABOP (Zagreb) u baru Cabahia u okviru "Clubture foruma" i projekta "Jazzbina"

Slavonski Brod - performans Beatbustersa (Zagreb) i koncert Punk Data na Gradskom kupalištu te DJ radionica Roberta Galaca aka Aeon u caffe-u "Gem"

Zagreb - Beat Manifest konferencija u Grafičkoj školi na kojoj je pokrenut projekt "MIMO" ("Medijski Inventar Muzičkih Originala")