Clubture

Frooom - interdisciplinarna filmska škola za djecu i mlade

Nositelj
Udruga Bacači sjenki
Partneri
Sinjski kulturni urbani pokret - SKUP, Restart, Kulturno - umjetnička udruga Romb, Hrvatski filmski savez, Mavena - 36 njezinih čuda, Osnovna škola Stobreč, Kino Europa, Centar za likovni odgoj grada Zagreba, Osnovna škola Ivana Merza
Godina
2016
Mjesta
Sinj, Prelog, Zagreb

Frooom je inovativan istraživački izvaninstitucionalni obrazovni program koji kroz medijsko opismenjivanje ima za cilj potaknuti djecu i mlade na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti, elektroničkih i novih medija. Riječ je o radionici na kojoj djeca uče o procesima koji se odvijaju prije, tijekom i nakon snimanja filma. Kroz program upoznaju prirodu filmskog medija, njegov povijesni nastanak te njegove edukativne i stvaralačke mogućnosti. Program se oslanja na edukacijske i umjetničke metode: od društvene prakse u lokalnoj zajednici, preko novomedijskih i participativnih izvedbenih umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na goruće probleme i izazove suvremenog društva.

Sinj - Filmska radionica i dvije projekcije filmova otvorene za javnost

Prelog - Filmska radionica i dvije projekcije filmova otvorene za javnost

Zagreb - 11 filmskih radionica za polaznike različitih stupnjeva vještine realizirano u 4 ciklusa provedbe. Osim radionica, održano je i 7 filmskih projekcija.