Clubture

Pokret pokreta

Nositelj
Neformalna inicijativa Pokret otoka
Partneri
Umjetnička organizacija "BESA", Savez udruga platFORma
Godina
2016
Mjesta
Vis, Split, HvarPokret pokreta inicijativa je koju čine članovi s desetak hrvatskih otoka: Hvara, Šolte, Visa, Brača, Korčule, Oliba, Lastova, Mljeta, Rava, Prvića. Cilj inicijative međusobno je povezivanje otoka i otočana i stvaranje otočne zajednice koja je dovoljno snažna da djeluje i mijenja stvari na dobro svih otočana i šire. Kroz niz javnih događanja (forum, radionice, izložbe, predstave i perfmormansi) projekt je povezao splitske i lokalne umjetnike s publikom na otocima i stavio naglasak na važnost održivog razvoja hrvatskih otoka.

Vis, Hvar, Šolta, Brač - Održan je forumski susret otočkih umjetnika i izvedena predstava "Oćemo li?"

Split - Održan je performans "Splite, čuješ li svoje otoke?" kojem su se pridružili slučajni prolaznici na splitskoj rivi, a popratili su ga i lokalni i nacionalni mediji.

Hvar - Trodnevno događanje pod nazivom "Serum - antihibernacijsko cjepivo - doza I" sastojalo se od multimedijalne izložbe i ostalih aktivnosti kulturnog i edukativnog sadržaja za djecu i odrasle: radionica slikarstva, kreativna radionica "Otoče, pokreni se!", kreativna radionica za djecu "Otoci u pokretu", čitanje priče za djecu "Morska vučica", projekcija filma "Kino otok", javna rasprava "Kultura na otocima", okrugli stol "Virtualno predstavljanje rada umjetnika s otoka", predstava "Pendrekmen" Kazališta BESA, izložba radova nastalih na radionicama i koncert.