Clubture

Radio na cesti 2016

Nositelj
KLFM - radio u zajednici
Partneri
Udruga balunjera Crvana , Inicijativa Vakuum
Godina
2016
Mjesta
Milna, Split, Varaždin

Projekt predstavlja domaću nezavisnu glazbenu scenu te demonstrira tehnološku jednostavnost i pristupačnost radio transmisije. Kroz edukativni dio programa korisnike se upoznaje s mogućnostima rada u radio produkciji.

Milna (Brač) - U suradnji s Udrugom balunjera Crvana održan je koncert na kojem su sudjelovali bendovi: The Marshmallow Notebooks, Trees of Maine, New Gondoliers, The Fogsellers.

Split - U sklopu splitskog događanja Platformat održana je radionica radio produkcije, a na platou Doma mladih u Splitu održani su koncerti nezavisnih izvođača: Marinada, Sutra, The Basewalks, The Sleepyheads. Glazbeni dio programa u kasnijim se satima nastavio u Klubu Kocka uz nastupe DJ izvođača LukadeLuxe (Zagreb) i Radio Esplendor (Split).

Varaždin - U suradnji s Vakuum incijativom iz Varaždina organizirani su otvoreni razgovor, radionica community radija i glazbeni nastupi. Otvoreni razgovor “Nezaboravne vatre” moderirao je Ivan Jeličić, a razgovor se bavio kultnim glazbenim abumima. Radionica “Radio out of the box” upoznala je sudionike s teoretskim i praktičnim postavkama community radija. Radionica se bavila i temom zakonske regulative statusa neprofitnih ili community radija. Koncertne nastupe u klubu Vakuum održali su sljedeći bendovi i izvođači: Tomislav Gracin, NLV trio, ESC life.