English

Clubture

8. Clubture Forum

27.05.2015

Clubture, KA-Matrix i Kulturtreger/Centar za dokumentiranje nezavisne kulture pozivaju vas na 8. Clubture Forum koji će se održati 18.-20. lipnja u Karlovcu. Ovogodišnji Clubture Forum odvija se na nekoliko lokacija u Karlovcu, a bogat trodnevni program sastoji se od radionica arhiviranja i oblikovanja prostora, prezentacija te izleta na Petrovu goru namijenjenih sudionicima Foruma.

U programu 8. Clubture Foruma posebno se ističu događanja otvorena za širu javnost.

-------

Izložba ‘’Nezavisni prostori - Prostori nezavisnih’’ u Galeriji Zilik.
Otvaranje: 18.6. u 20h.
Izložba je otvorena od 18. lipnja do 28. lipnja, radnim danom od 11 do 13 sati, subotom od 11 do 13 sati

Izložba “Nezavisni prostori - Prostori nezavisnih“ prikazuje i problematizira pitanja infrastrukture za kulturno i društveno djelovanje, s posebnim naglaskom na prostore koji su tijekom posljednjih dvadeset godina bili žarišne točke proizvodnje kulturnog i društvenog sadržaja. Na izložbi će kroz predstavljanje promidžbenih materijala te fotografija prostora i događanja biti prikazana kronologija razvoja domaće kulturne scene. Povijest prostora nezavisne kulture istovremeno je i povijest participativnosti, eksperimenta, društvene kritike, pregovora i inovacije.

-------

Javna tribina “Namjena kulturnog i društvenog centra u Karlovcu - pitamo građane!”, u suradnji s mrežom KAoperativa
Gradska knjižnica, 19.6. u 11 sati

Javna tribina “Namjena kulturnog i društvenog centra u Karlovcu - pitamo građane!” kulminacija je niza prethodnih događanja, radionica, panela, okruglih stolova i rasprava u organizaciji karlovačke inicijative KAoperativa. Na tribini će se tematizirati pitanje buduće upotrebe prostora Hrvatskog doma i razvoja modela društveno-kulturnog centra. Dosad je ponuđena vizija Hrvatskog doma kao društveno-kulturnog centra, a problematizirani su i načini uključivanja svih dionika lokalne zajednice u izgradnji i oblikovanju novog centra. Ovom tribinom želimo pitati građane i građanke grada Karlovca koja je njihova vizija upotrebe Hrvatskog doma i postoji li potreba za zajedničkim prostorom cijele lokalne zajednice?

-------

Clubture Forum stvara uvjete za razmjenu znanja, iskustava i vještina među organizacijama nezavisne kulturne scene te jača međusobnih partnerske odnose. Cilj Foruma je utjecati na vidljivost ovih organizacija prema donosiocima odluka i široj javnosti.

Program Foruma financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja za društveni razvoj.