English

Clubture

DRUGI POZIV ZA CLUBTUREOV AKCIJSKI KULTURNI LABORATORIJ

19.05.2014

Pozivamo organizacije članice mreže Clubture te organizacije koje nisu u članstvu mreže ali surađuju s članicama mreže da se prijave na poziv za Clubtureov akcijski kulturni laboratorij (CT Lab).

Prijava: http://goo.gl/w7Hmf7

Rok: 30. rujna 2014. godine

CT Lab je program mreže Clubture na koji se mogu prijaviti organizacije članice mreže i njihove partnerske organizacije koje žele djelovati na planu zagovaranja i borbe za infrastrukturu za nezavisnu kulturnu scenu prema lokalnim vlastima te po pitanjima razvoja i primjene različitih modela upravljanja i korištenja prostora nezavisne kulture.

Program CT Lab je smišljen s ciljem pružanja podrške lokalnim akterima u:

  • organizaciji i provedbi zagovaračkih aktivnosti
  • izgradnji i razvoju koalicija organizacija na lokalnoj razini
  • razvoju i primjeni različitih modela upravljanja prostorima 
  • razvoju i primjeni različitih modela korištenja prostora 

Pored navedenih aktivnosti, program obuhvaća i analize prostornih potreba organizacija te analize prostornih mogućnosti potencijalnih prostora važnih za nezavisnu kulturu.

Tko se može prijaviti:
Na poziv se mogu prijaviti organizacije članice mreže Clubture te organizacije koje nisu u članstvu mreže ali surađuju s članicama mreže u aktivnostima koje se predlažu za realizaciju u sklopu CT Lab-a.

Što se može prijaviti:
Aktivnosti koje će se provoditi putem laboratorija bit će usmjerene pozitivnim promjenama u pogledu prostora za djelovanje nezavisne kulturne scene: aktivnosti izgradnje i razvoja koalicija organizacija na lokalnoj razini, razvoju i primjeni različitih modela upravljanja prostorom te razvoju i primjeni različitih modela korištenja prostora. S obzirom na konkretne okolnosti, organizacije mogu predložiti aktivnosti u jednom ili više navedenih smjerova djelovanja.

Procedura prijave i odabira:
Organizacije prijedloge podnose ispunjavanjem prijavnog obrasca dostupnog na sljedećem linku:
http://goo.gl/w7Hmf7. Upravni odbor mreže Clubture će u savjetovanju s koordinatorom programa CT Lab-a u 2014. izabrati organizacije s kojima će provoditi daljnje aktivnosti u okviru programa. Rok za podnošenje prijedloga je 30. rujna 2014. godine. Svaki pristigli prijedlog posebno će se razmatrati, a predlagatelje će se obavijestiti o odlukama Upravnog odbora najkasnije mjesec dana od podnošenja prijedloga na poziv.

Planiranje i provedba aktivnosti:
Koordinator programa Akcijskog laboratorija u uskoj će suradnji sa svakom od organizacija dogovarati okvirne ciljeve, metode i korake potrebne za započinjanje novih ili unapređenje postojećih procesa vezanih uz prostore.

Podrška:
Clubture je za realizaciju programa Akcijskog kulturnog laboratorija osigurao sredstva u okviru programa Centra znanja za društveni razvoj u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva te u sklopu aktivnosti Networked Programme: Connecting Culture, Communities and Democracy u suradnji s Europskom kulturnom fondacijom (ECF). O raspodjeli sredstava prema aktivnostima odlučivat će Upravni odbor na prijedlog koordinatora programa. Svoje programe na Akcijski kulturni laboratorij mreže Clubture prijavite ispunjavanjem obrasca, do zaključno 30. rujna. Obrazac možete pronaći ovdje: http://goo.gl/w7Hmf7.