English

Clubture

Soundsystem D.I.Y. fanzin

Edukativni fanzin o povijesti hrvatske soundsystem kulture i priručnik za snalaženje u soundsystem kulturi nastao je u okviru projekta Soundsystem D.I.Y. udruge Koprivnička inicijativa volontera i aktivista.

˝Pod soundsystem kulturom, u najužem smislu, podrazumijeva se ručna izrada unikatno projektiranih zvučnih kutija, glazbeno-scenski nastupi te društveno-politički angažman kroz glazbu.

S tradicijom starom više od pola stoljeća sama kultura se često asocira aktivizmom i promicanjem društvene jednakosti. Ideja za fanzin o domaćoj soundsystem kulturi je došla kroz projekt Dani soundsystem kulture u sklopu kojeg smo prikupljali materijal za izradu fanzin brošure, dok smo kroz projekt Soundsystem D.I.Y. finalizirali prikupljanje materijala i složili formu za izradu. Fanzin brošurom smo okupili na jednom mjestu sve što je potrebno znati o soundsystem kulturi, tekstove o povijesti hrvatske soundsystem kulture i fotografije hrvatskih soundsystema. Svojevrstan je priručnik za snalaženje u soundsystem kulturi u kojem možete proširiti svoje znanje kroz rječnik soundsystem kulture, naučiti o samoizgradnji scoops zvučnika, saznati kako putuje signal i o kablovima koji povezuju zvučnike.˝