English

Clubture

Arhiva vijesti


Odgovor Ministarstva kulture i medija RH na Zahtjev za povećanjem sredstava za programe inovativnih kulturnih i umjetničkih praksi RH za 2023. godinu

10.08.2022
Nastavno na Zahtjev za povećanjem iznosa za financiranje programa inovativnih kulturnih i umjetničkih praksi u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu koji je SU Klubtura dostavio Ministarstvu kulture i medija 12. srpnja, prenosimo odgovor Ministarstva od 1. kolovoza.

Webinar >>> CLUBTURE.ORG @20 godina participativne i otvorene kulture: dokumentiranje Wikimedijima i drugim resursima

23.06.2022
Webinar-radionica o dokumentiranju rada organizacija nezavisne kulture Wikimedijima održat će se putem Zoom platforme u srijedu 6. srpnja 2022. od 15 do 16 sati.

Publikacija >>> Uključeni u sve, prioritet ni u čemu - može li ESF zamijeniti sustavnu kulturnu politiku?

15.07.2022
Savez udruga Klubtura u 2021. godini izradio je analizu utjecaja financiranja iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova na organizacije okupljene oko mreže Clubture koje su u proteklom razdoblju provodile projekte u okviru Europskog socijalnog fonda. Analiza je objavljena u publikaciji i dostupna je na našoj web stranici u rubrici Izdanja.

Zahtjev za povećanjem sredstava za programe inovativnih kulturnih i umjetničkih praksi RH za 2023. godinu

14.07.2022
Uoči objave Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu Savez udruga Klubtura i 60 organizacija koje djeluju u području kulture uputili su Ministarstvu kulture i medija zahtjev za povećanjem sredstava za programe inovativnih kulturnih i umjetničkih praksi. Zahtjev je upućen na temelju zaključaka analize financiranja javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture i medija RH u programskom području Inovativne kulturne i umjetničke prakse za razdoblje od 2017. do 2022. godine. U nastavku donosimo zahtjev upućen Ministarstvu kulture i medija.

Izrađen Kodeks dobre prakse uspostave i funkcioniranja civilno-javnog partnerstva

27.06.2022
Operacija grad je zajedno s partnerskim organizacijama: Savez udruga Klubtura, Kurziv - platforma za pitanja kulture, medija i društva, Platforma za društveni centar Čakovec, Savez udruga Kaoperativa, Platforma doma mladih, Art radionica Lazareti, Savez udruga Rojc, Savez udruga Molekula, Mreža društveno-kulturnih centara DKC-HR, izradila dokument pod nazivom Kodeks dobre prakse uspostave i funkcioniranja civilno-javnog partnerstva, a u sklopu projekta Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje.

Otvoreno pismo Ministrici kulture oko procesa izrade Nacionalnog plana razvoja kulture i medija

13.06.2022
Mreža društveno-kulturnih centara i Savez udruga Klubtura uputili su 9. lipnja otvoreno pismo Ministrici kulture kojim se apelira da Ministarstvo kulture i medija osigura otvoren i participativan proces izrade Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2022. do 2027. godine. U nastavku donosimo pismo i odgovor koji smo dobili iz Ministarstva.    

Priopćenje Klubture, Operacije grad i Mreže DKC-HR o donošenju Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi RH

03.05.2022
Savez udruga Klubtura, Operacija grad i Mreža društveno-kulturnih centara DKC-HR uputili su priopćenje za medije vezano za Zakon o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi RH koji je nakon javnog savjetovanja na kojem je prikupljeno mnoštvo komentara s tek manjim izmjenama upućen u daljnju proceduru u Hrvatski Sabor

Izabrani projekti i turneje koji će se provoditi kroz "Clubture-HR: Program razmjene i suradnje" u 2022. godini

29.03.2022
Nakon predstavljanja projekata, diskusija i zajedničkog ocjenjivanja, na redovnoj Skupštini SU Klubtura održanoj 25. ožujka 2022. odabrano je sljedećih 10 projekata za realizaciju u 22. krugu programa CTHR:

Clubture-HR 2022. Izbor suradničkih projekata i turneja

17.03.2022
U sklopu redovne izborne skupštine Saveza udruga Klubtura u ožujku 2022. godine bit će odabrani suradnički projekti i turneje koji će se realizirati u 22. ciklusu programa "Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja".