English

Clubture

Clubture-HR 24. krug

Naziv projekta: Projekt 4,28 km/h


Vrsta projekta: Turneja
Budžetna kategorija: 5 000 eura

Podaci o organizaciji - nositelj projekta:

Puni naziv organizacije: Cirkorama
Adresa nositelja: Teslina 15
Grad nositelja: Zagreb
Ime i prezime odgovorne osobe Jadranka Žinić Mijatović
Voditelj/ica projekta Ratko Bokić
Telefon: 0955208679
Email: cirkorama@gmail.com
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu:

Puni naziv organizacije: UDRUGA RI ROCK
Grad: RIJEKA
Adresa: KRUŽNA ULICA
Puni naziv organizacije: KLFM-radio u zajednici
Grad: SPLIT
Adresa: Ulica Slobode 28
Puni naziv organizacije: Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture K.V.A.R.K.
Grad: Križevci
Adresa: Koprivnička 70, Križevci


Opis turneje

Opis sadržaja koji se predlaže za turneju:

 

Projekt 4,28 km/h je projekt koji se bavi promocijom suvremenog cirkusa i audio aktivizmom kroz igranje predstave i edukaciju.

Projekt nastaje kao trodjelni proces. Prvi dio procesa je avanturistički pothvat s društveno socijalnim angažmanom kojim se autor projekta uputio u avanturu pješaćenja od Zagreba do Krka i na tom putu igra cirkusku predstavu mještanima u većim mjestima.
Drugi dio procesa je snimanje audio zapisa; autor se upušta u dubinski razgovor sa psihologinjom na temu njegovog putovanja, a cijeli razgovor se snima u audio formatu.

Treći dio procesa, ujedno i završni, dio je stapanja prethodeća dva dijela u cjelinu i kreiranja predstave suvremenog cirkusa s elementima radio drame.

"Projekt 4, 28 km/h" ima za cilj predstaviti svoj završni rad u sredinama gdje je nezavisna kultura uspjela ostaviti trag i gdje je uspijela stvoriti medij koja promovira kulturu.
U projektu se pojavljuje audio aktivizam kroz radio dokumentarac, pa nam je želja surađivati s nezavisnim radio postajama u Hrvatskoj, ostvariti partnerstvo-razmijenjivati znanje, pošto i sami vodimo mali Kulturan radio. Kao zaljubljenici u nezavisnu radijsku formu na projektu turneje surađujemo sa 2 postaje čiji rad pratimo, i sa udrugom KVARK, koja je ugostila projekt na izvedbenoj rezidenciji pri kreiranju predstave.
U želji da razvijamo publiku, ovim projektom spajamo dvije umjetnosti i na taj način cirkuskoj publici nudimo radio dokumentarac, a zaljubljenicima u radijsku formu prikazujemo suvremeni cirkus kao izvedbenu umjetnost otvorenu prema drugim granama umjetnosti.
Predstava traje 38 minuta, a izvedbe bi se odvijale u prostorima koje bi nam partneri osigurali; kazalište, klub, knjižnica, kulturni centar...
Osim predstave u suradnji sa partnerom iz Križevaca planiramo i radionicu snimanja audio drame za mlade. Za radionicu bi imali pripremljen scenarij i sinopsis snimanja koji će pomoći da mladi dobiju uvid u atmosferu rada na radio drami i upoznaju se s tehnikom snimanja. Trajanje radionice: 180 min
Projekt 4,28 km/h edukacijskim dijelom uključuje desetak mladih u svakom gradu, pružajući znanje o profesionalnom stvaranju audio zapisa. Izvedbeni dio donosi u svaki od gradova inovativni izvedbeni format i motivaciju i korisne informacije za ostvarivanje svojih snova.
Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Split
Termin: svibanj 2024

Događaj 2
Mjesto: Rijeka
Termin: rujan 2024

Događaj 3
Mjesto: Križevci
Termin: studeni 2024


Clubture budžet

2,726.00 €