English

Clubture

Clubture-HR 23. krug - 2. poziv

Naziv projekta: CirkAktiv


Vrsta projekta: Turneja
Budžetna kategorija: 3 000 eura

Podaci o organizaciji - nositelj projekta:

Puni naziv organizacije: BETON udruga za osnazivanje lokalne zajednice
Adresa nositelja: Vinogradska 78, Zagreb
Grad nositelja: Zagreb
Ime i prezime odgovorne osobe Maja Justinijanović
Voditelj/ica projekta Maja Justinijanovic
Telefon: 0959082857
Email: maja.justinijanovic@gmail.com
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu:

Puni naziv organizacije: Udruga Atribut
Grad: Knin
Adresa: Ulica kralja Tomislava ‎85
Puni naziv organizacije: Ka Matrix - udruga za drustveni razvoj
Grad: Karlovac
Adresa: Ul. Jurja Haulika 22
Puni naziv organizacije: DKolektiv - organizacija za društveni razvoj
Grad: Osijek
Adresa: Stjepana Radića 16


Opis turneje

Opis sadržaja koji se predlaže za turneju:

Udruga Beton je zajedno s Muzejem nasilja i cirkuskom kolektivom Tricycle Trauma osmislila program koji se bavi pitanjem nasilja u društvu s ciljem da kreira ravnopravan, afirmativan prostor koji prije svega mlade uključuje u javni dijalog i edukaciju, a koji se veže uz pitanje korijena, strukture i mehanizma nasilja u društvu.
Program počinje kratkim cirkuskim performansom te nastavlja radionicom "Pozicije u društvu" koja ima za cilj da učesnike stavi u perspektivu osobnog iskustva određene društvene grupe kako bi osvijestili društvenu raslojenost po pitanju mogućnosti ostvarivanja određenih ljudskih prava. Svatko od učesnika dobije novi identitet koji se kreću u rasponu od onih privilegiranih koji mogu ostvarivati sva prava u određenom društvu do onih marginaliziranih kojima su ta ista prava uskraćena.
 Nakon vježbe slijedi diskusija u kojoj učesnici iznose svoje misli i emocije iz perspektive dobivenih identiteta. Diskusija se odvija u dva kruga, prvi krug svatko prića svoje vlastito iskustvo, a u drugom krugu opisuju svoje viđenje drugih identiteta. Na radionici će biti obrađivane vrijednosti poput komunikacije, solidarnosti, rodne ravnopravnosti, razumijevanja i podrške.
 Svaka od ovih vrijednosti će biti obrađena u teorijskom kontekstu te prikazana kroz primjer cirkuskih vještina u interakciji sa učesnicima.
Nakon radionice "Pozicije u društvu" slijedi radionica cirkuskih vještina na kojoj mladi kroz raznolikost, koja doprinosi jačanju zajedništva, te kroz grupnu suradnju ostvaruju napredak u razvoju međuljudskih odnosa i kompleksnih cirkuskih vještina. Kroz učenje cirkuskih disciplina im želimo otkriti nove vještine, potaknuti ih na izražavanje kreativnosti i aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici te im predstaviti jedan novi umjetnički medij, a to je suvremeno cirkusko kazalište.

Aktivnosti u trajanju od 3-3.5h će se provoditi: u Kninu u vanjskom prostoru udruge Atribut, u Karlovcu u vanjskom prostoru udruge Ka Matrix, u Osijeku u unutarnjem prostoru "Društvenom ateljeu" udruge DKolektiv.
Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Karlovac
Termin: 27.5. 2022

Događaj 2
Mjesto: Knin
Termin: 28.5. 2022

Događaj 3
Mjesto: Osijek
Termin: rujan 2022


Clubture budžet

14,101.00 €