English

Clubture

Clubture-HR 23. krug - 2. poziv

Naziv projekta: Film svima turneja


Vrsta projekta: Turneja
Budžetna kategorija: 3 000 eura

Podaci o organizaciji - nositelj projekta:

Puni naziv organizacije: Udruga Filmaktiv
Adresa nositelja: Korzo 28
Grad nositelja: Rijeka
Ime i prezime odgovorne osobe Borko Novitović
Voditelj/ica projekta Maja Ogrizović
Telefon: 0989799454
Email: maja@filmaktiv.org
Fax:

Podaci o organizacijama - partneri u projektu:

Puni naziv organizacije: Platforma za društveni centar Čakovec
Grad: Čakovec
Adresa: Ul. dr. Ivana Novaka 38, 40000, Čakovec
Puni naziv organizacije: Udruga Kućni kolektiv
Grad: Klanjec
Adresa: Antuna Augustinčića 1, 49290 Klanjec, Croatia
Puni naziv organizacije: Kino Katarina
Grad: Pula
Adresa:


Opis turneje

Opis sadržaja koji se predlaže za turneju:

Film svima turneja nastavak je inkluzivnog djelovanja udruge Filmaktiv započetog 2016. Projektom u prijavi je planirano gostovanje na 3 lokacije, kod 3 partnera — u Čakovcu kod Platforme za društveni centar Čakovec; u Klanjcu u Kući Klajn te u Puli na festivalu Kino Katarina. Planirano je ljetno gostovanje u Čakovcu i Klanjcu, kako bi projekcije mogle biti održane i na otvorenom te kako bi se obogatio ljetni program, dok je u Puli planirano pred ili post sezonsko gostovanje (do srpnja ili od polovice rujna, u dogovoru s voditeljicom Kina Katarina). Gostovanjem u 3, za Film svima, nove sredine, nastavljamo misiju omogućavanja pristupa gluhim i nagluhim kao i slijepim i slabovidnim osobama (tradicionalno zakinutim konzumentima i kreatorima kulture) filmskoj kulturi, ali i senzibiliziranja čujuće i videće publike na potrebe ranjivih društvenih skupina kako bi inkluzivne sadržaje podržavali, a možda i inicirali u svojim zajednicama. Uz projekciju inkluzivnih naslova prilagođenih za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe u sklopu projekta Film svima (udruge Filmaktiv i partnera — Udruge gluhih i nagluhih PGŽ te Udruge slijepih PGŽ, od 2016. do 2022.), održat ćemo i edukaciju medijske kulture i inkluzivnih kulturnih praksi te osnova hrvatskog znakovnog jezika kako bi sudionici bili i opremljeni novim znanjima, ali i kako bi dubinski razumjeli važnost inkluzivnog djelovanja u kulturi.

Film svima turneja teži senzibilizaciji za potrebe ranjivih društvenih skupina te poticanja solidarnosti i inkluzivnosti.

Turneja je namijenjena djeci, mladima i odraslima zahvaljujući inkluzivnim naslovima koji su dio Film svima Medijateke (41 naslov svih rodova i žanrova), a koji će biti selektirani za svaku stanicu turneje u dogovoru s partnerskim organizacijama i potrebama na svakoj lokaciji.

ODGOVORI: 1) Do dijela publike ne/gluhih te slijepih i slabovidnih osoba planiramo doći kontaktiranjem lokalnih organizacija koje okupljaju navedene skupine. 2) Lokacija u Čakovcu će biti dogovorena sa suradničkom organizacijom po dogovaranju termina.
Termini i mjesta događanja

Događaj 1
Mjesto: Pula
Termin: 7.6.2023.

Događaj 2
Mjesto: Čakovec (KEC Murai)
Termin: 30.6.2023.

Događaj 3
Mjesto: Klanjec, Kuća Klajn
Termin: 15.5.–15.11. (još će biti potvrđen točan termin)


Clubture budžet

2,100.00 €